14 / 05 / 2024

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Türkiye’de 11 ilde büyük can kayıpları ve hasara neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra enkazdan çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, yastık altındaki altın ve döviz tasarruflarının bankalara kaymasına neden oldu.



YASTIK ALTINDAKİ ALTIN MİKTARI 5 - 6 BİN TON

Türkiye’de en çok tercih edilen yatırım araçlarının ilk iki sırasında altın ve dövizin geldiğini hatırlatan Korcan, daha önce yaşanan ekonomik krizlerin vatandaşı altın ve dövize yönlendirdiğini vurguladı.

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Korcan, Dünya Altın Konseyi tarafından geçmişte yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de yastık altında 5-6 bin ton civarında altın bulunduğunu anımsatarak, bunların bankacılık sistemine katılması için daha önceki yıllarda çeşitli kampanyalar yapıldığını ancak bunların hiç birinin istenilen seviyelere ulaşmadığını söyledi.

Konuştuğu bankacıların, deprem felaketinin ardından yastık altında tutulan altın ve dövizlerin bir kısmının bankalara yatırılmaya başlandığını söylediğini aktaran Korcan, “Depremin ardından bankalarda 195 milyar 477 milyon dolar olan döviz hesapları 17 Şubat günü itibarıyla 190 milyar 520 milyon dolara geriledi. Yastık altından gelen dövizlerin büyük bölümünün DTH hesaplarından ziyade kiralık kasalara ya da Kur Korumalı Mevduata (KKM) yöneldiği söyleniyor” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön