13 / 05 / 2024

Deprem konutları hızla yükseliyor! 6 ayda teslim edilecek!

Deprem konutları hızla yükseliyor! 6 ayda teslim edilecek!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde inşaat çalışmalarına başlanan ve hızla yükselen afet konutlarında 7/24 esasına göre çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.



Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık olarak 100 günde beş kez Kahramanmaraş'a gelmesinin, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve ekibinin gece gündüz demeden burada çalışmasının depremzedelere moral motivasyon verdiğini söyleyerek, "Yaklaşık olarak 310 civarında kır konutları dediğimiz, köylere inşa edilen kalıcı kır konutlarının teslimatı başladı. Burada da zemin artı 3 ve 4 katlı apartman tipi evler var. Yaklaşık olarak 25 bloktan meydana gelen iş merkezleri, camileri, okullarıyla beraber yeni bir yaşam alanı Türkoğlu'na kazandırılıyor. Burada 24 saat boyunca çalışmalar devam ediyor çünkü halkımıza söz verdik. İnşallah bu kalıcı konutları kısa zaman içinde depremzedelerimize teslim etmiş olacağız."

Deprem konutları hızla yükseliyor! 6 ayda teslim edilecek!

Ayrıca açıklamasında ilçe genelinde 7 bin 200 konut yapılmasının planlandığını ve bir blokun kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş en kısa sürede diğerlerinin de bitirileceğini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

17 Mayıs son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? İşte Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

6 bankada adeta 7 şiddetinde deprem! Yapı Kredi, Garanti, Akbank, Ziraat ve 2 banka daha açıkladı! Hemen bakın!


Geri Dön