Kent Haberleri

Deprem konutu çıkanlar aman dikkat! Tarih resmen açıklandı!

Malatya Valiliği yaptığı son dakika açıklamasında deprem konutlarına hak kazanan vatandaşların, borçlandırma işlemlerini 10 Ağustos 2024 tarihine kadar tamamlamalarının zorunlu olduğunu belirtti. İşte detaylar...


Malatya Valiliği yaptığı son dakika açıklamasında deprem konutlarına hak kazanan vatandaşların, borçlandırma işlemlerini 10 Ağustos 2024 tarihine kadar tamamlamalarının zorunlu olduğunu bildirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, belirtilmiş olan söz konusu süre içinde işlemlerin gerçekleştirilmemesi halinde hakların iptal olabileceği uyarısı yapıldı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yurttaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm işlemleri belirlenmiş olan tarihe kadar yerine getirmeleri oldukça önem taşıyor.

Yeniçağ'da yer alan habere göre Malatya Valiliği, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden zarar gören vatandaşlar için tahsis edilen konutların borçlandırma sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 11 şehri etkileyen söz konusu depremden etkilenen Malatya'nın merkez ve çevre ilçelerindeki vatandaşlara yönelik, 7269 sayılı Kanun gereğince noter huzurunda yapılan kura sonucu konut sahibi olmaya hak kazananların, 29 Şubat tarihinden itibaren başlayan borçlandırma işlemlerini 10 Ağustos'a kadar tamamlamaları gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ana kadar 9 bin 346 hak sahibinden 6 bin 602 tanesinin borçlandırma işlemlerini tamamladığı, kalan 1128 yurttaşın da sürenin dolmasına kısa bir süre kala başvurularını yapmaları gerektiği belirtildi.

Malatya Valiliği, yurttaşların mağduriyet yaşamamaları adına hafta sonları da dahil olmak üzere başvuruları kabul ettiğini ve son altı günde 874 kişinin daha işlemlerini gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, feragat eden ya da yerinde dönüşüm yapan vatandaşlar dışında, borçlandırma için müracaat etmeyenlerin 10 Ağustos tarihine kadar AFAD Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği, aksi halde hak sahipliklerinin iptal olacağı anımsatıldı. Ayrıca yine verilen detaylara göre 7269 sayılı Kanun'un 40. maddesi uyarınca belirlenen 60 günlük yasal sürenin son günü olan 10 Ağustos tarihinde, borçlandırma işlemlerini tamamlamayan vatandaşların konut haklarının iptal edileceği kaydedildi.

 

Kira bedelleri 25 bin 190 TL'yi buldu: 33 bin 461 TL maaş alan memur kirasını nasıl ödeyecek? 

Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımı başlıyor!

Konut alırken bakış açınızı değiştirin! Metrekareye ve fiyatına değil; zemin etüdü, demir ve beton kalitesine bakın!