27 / 04 / 2024

Deprem korkusu konteyner ev talebini artırdı!

Deprem korkusu konteyner ev talebini artırdı!

Türkiye'nin hemen hemen her yerinde deprem meydana gelmesi konteyner evlere talebi arttırdı. Konuyu değerlendiren Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, depremlerden sonra konteyner evlere özel bir ilgi oluştuğunu belirtti.



Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, Türkiye'nin her yerinde deprem sonrası konteyner evlere özel bir ilgi oluştuğunu, depremzedelerin memnuniyetlerini belirtmelerinin bu ilgiyi daha da büyüttüğünü kaydetti.

Karmod tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yüceer, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra güvenli ikinci bir ev sahibi olmak isteyenlerin konteyner evleri tercih ettiğini aktardı.

Deprem korkusu konteyner ev talebini artırdı!

Yüceer, ülkenin her bölgesinden deprem sonrası konteyner evlere özel bir ilgi oluştuğunu ifade etti.

Depremzedelerin konteyner evlerden memnun olduklarını belirtmelerinin bu ilgiyi daha da büyüdüğüne dikkat çeken Yüceer, "Yaşanan bu büyük afet ister istemez halkımızda endişelere neden oldu. Bundan hareketle yapı güvenliğiyle öne çıkan konteyner ev vatandaşlarımız için güvenilir bir liman olarak görülüyor." dedi.

Yüceer, konteyner ev maliyetlerinin de diğer konut modellerine göre çok ekonomik oluşunun talebi ekstra artırdığına dikkat çekerek 'Bize gelen vatandaşlarımız şehirde yaşasalar bile köylerinde veya kırsal bölgelerde konteyner ev sahibi olmak istediklerini belirtiyor" diye belirtti.

İkinci evlerini bu dönemde yazlık olarak kullandıklarını söyleyen Yüceer, olası deprem riski durumunda da bu evlerle mağdur olmadan barınma sorununa hazır çözüm getirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Deprem korkusu konteyner ev talebini artırdı!

Karmod Genel Müdürü Yüceer, oturuma hazır üretimli konseptiyle konteyner ev sahibi olmanın çok kolay olduğunu söyleyerek, 'Müstakil konut sahibi olmak isteyenler için 1+1 ve 2+1 planda konteyner ev modellerimiz bulunuyor. Bu modellerin her biri tesisat sistemlerine varana kadar yapıya özel projelendirilmiş vaziyette. Konutlarımızı hiç kaynak kullanmadan cıvata somun ve geçmeli sistemle üretiyoruz" diye belirtti.

Deprem korkusu konteyner ev talebini artırdı!

Kapı ve çift camlı pencereleriyle elektrik ve su tesisat uygulamalarına varana kadar kalite kontrol sistemi altında tüm işçilikleri fabrikada tamamlandığını söyleyen Yüceer, "Sevk edildiği yerde araçtan indirilerek önceden hazırlanmış zemin betonu üzerine konulduğunda oturuma hazır hale geliyor. Elektrik tesisatıyla birlikte atık ve sıhhi tesisatları bağlantıya hazır modeliyle merkezi şebeke entegrasyonu çok kolay" diye açıkladı.

Konteyner konutlarının iklimlendirme kolaylığı ve enerji tasarrufuyla öne çıktığını dikkat çeken Yüceer, duvar ve çatı panellerinin yalıtımlı sandviç panel sistemi kullanılarak üretildiğini, yapıya özel tam kapama sağlayan panel kapı ve çift camlı PVC pencerelerin de iklimlendirmeye kolaylık sağladığını aktardı.

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ne zaman ödenecek? Hangi araç ne kadar Ek MTV ödemesi yapacak?

TÜVTÜRK, araç muayeneleri için yeni dönemi duyurdu! Arık bunlara bakılmayacak!


Geri Dön