30 / 04 / 2024

Deprem sonrası çalışanların yüzde 30’u fabrikalara döndü! Toparlanma 2 yıl sürebilir!

Deprem sonrası çalışanların yüzde 30’u fabrikalara döndü! Toparlanma 2 yıl sürebilir!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, 11 kentte özellikle tekstil sanayisi üzerinde de yıkıcı etkiler yarattı. Çalışanların dönmeye başladığı sektör, iki seneyi bulacak toparlanma için kredi desteği istiyor.



Türkiye'yi sarsan ve 11 kentte etkili olan depremi felaketinin ardından bölge halkı ve sanayici yaralarını sarmaya çalışırken, tamamen toparlanmanın iki seneye kadar sürebileceği ifade edildi. Büyük kayıpların meydana geldiği bölgede sanayici çarkları tekrar çevirmeye çalışırken, çalışanların yüzde 30'unun tesislere dönüş yaptığı, bunun birkaç hafta içinde ise yüzde 50'ye çıkmasının beklendiğinin altı çizildi. Sektör özellikle göçü durdurmak ve yıkılan üretim merkezlerinin tekrar ayağa kalması amacıyla faizsiz kredi ile var olan kredilerin vadelerinde uzatma isterken, deprem bölgesinde ise devlet destekli özel ücret tarifesi talep ediliyor.

 Deprem sonrası çalışanların yüzde 30’u fabrikalara döndü! Toparlanma 2 yıl sürebilir!

TOPARLANMA 2 YIL SÜRER

İlk aşamada 6 ayda normale dönmesi düşünülen üretim süreçlerinin yıkılan fabrikaların tekrar yapılarak devreye girmesi ile iki senelik bir süreçte toparlanabileceğini anlatan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, çalışanların yüzde 30’unun üretime döndüğünü bunun birkaç hafta içinde yüzde 50'ye çıkmasını beklediklerini bildirildi.

Öksüz, “Bölge sanayicileri üretim yerlerini bir an önce toparlamak istiyorlar. Yeniden üretime geçmek istiyorlar. Tamamen çöken fabrikaların yeniden faaliyete geçmesi demek yeni işletmeler demek. Yani bu da iki seneden önce olmaz. Ancak o kadar çok tesis var ki makineleri görüyorsunuz ancak bina girilemez durumda” dedi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön