17 / 05 / 2024

Deprem sonrası çalışanların yüzde 30’u fabrikalara döndü! Toparlanma 2 yıl sürebilir!

Deprem sonrası çalışanların yüzde 30’u fabrikalara döndü! Toparlanma 2 yıl sürebilir!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, 11 kentte özellikle tekstil sanayisi üzerinde de yıkıcı etkiler yarattı. Çalışanların dönmeye başladığı sektör, iki seneyi bulacak toparlanma için kredi desteği istiyor.



Deprem öncesinde de ithalat rakamlarının ihracatı geçtiğini vurgulayan Öksüz, 2023’ün bu şekilde kapatılabileceğini hedeflerin de tekrar güncelleneceğini söyledi. Öksüz, Türkiye'nin pamuk ithalatının 3 milyar doların üzerinde olduğunu söyleyerek, buradaki ekim alanlarında sorun yaşanabileceğini ifade etti.

 Deprem sonrası çalışanların yüzde 30’u fabrikalara döndü! Toparlanma 2 yıl sürebilir!

‘SIFIR FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ VERİLMELİ'

Bölgenin yeniden inşası için devlet destekli tedbirlerin büyük önem taşıdığını belirten İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, özellikle göçe engel olmak ve tersine göçü sağlayabilmek için barınma probleminin çözülmesi ve farklı bir ücret tarifesine geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. 11 kentte çalışan vatandaşlara daha yüksek maaş verilebileceğini ve burada devletin bu farkı üstlenmesi gerektiğini söyleyen Öksüz, şunları söyledi: “Örneğ kredi ihtiyacı. Burada bu tesisleri yeniden ayağa aldırmak için gerekirse sıfır faizli 5-10 sene arası yani orta uzun vadeli krediler gerekiyor. Merkez Bankası başkanıyla bir toplantı vardı. Yani kamu ve özel banka olsun mutlaka bu kredilerin uzatılması hususunda yardımcı olması lazım şirketlere.”

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

İŞKUR rekor sayıda güvenlik görevlisi alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön