05 / 05 / 2024

Deprem sonrası çileden çıkaran fırsatçılık! Savcılık hepsinin peşine düştü!

Deprem sonrası çileden çıkaran fırsatçılık! Savcılık hepsinin peşine düştü!

10 ili etkileyen deprem sonrası fırsatçılar yine ortaya çıktı. Deprem sonrası acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat artışlarının yaşanması üzerine Ticaret Bakanlığı ülke genelinde denetim başlattı.



Türkiye son yüzyılın en büyük deprem felaketi ile karşı karşıya. 10 şehirde etkili olan art arda 7.7 ve 7,6'lık iki büyük depremde 5 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti 20 binden fazla vatandaş ise yaralandı.

5 binin üzerinde fazla binanın yıkıldığı deprem bölgesin için Türkiye büyük bir seferberlik içerisinde arama kurtarma ve yardım çalışmalarına devam ediyor. Şiddetli artçı depremlerin devam ettiği bölgede vatandaşların binalara girmemesi isteniyor.

DEPREM SABAHI KİRAYA 500 TL ZAM

Yaşanan büyük depremi fırsata çevirmek isteyenler ise fiyat güncelleme derdine düştü.

Daha önce İzmir ve Elazığ depremlerinde de yaşanılan kira fırsatçılığı bu büyük depremde de yaşandı. Depremden etkilenen Malatya'daki bir ev sahibinin 6 Şubat' sabahı fiyat güncellemesi yaparak 500 TL zam yapması pes dedirtti.

BATTANİYE FİYATLARINA ZAM İDDİASI

Öte yandan soğuk havanın etkili olduğu deprem bölgesi için en öncelikli ihtiyaçlardan biri olan battaniyeye yüzde yüz elli zam yapıldığı iddai edildi.

Deprem sonrası çileden çıkaran fırsatçılık! Savcılık hepsinin peşine düştü!

Battaniye fiyatlarında fırsatçılık yapıldığı söyleyen Gazeteci Hande Fırat sosyal medya hesabından "Sabah battaniyeleri 100 e satan bazı fırsatçılar şimdi 250 ye çıkarmak nasıl bir vicdan! Ayıptır ayıp" açıklamasında bulundu.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI DA DEVREDE

Hazine ve Maliye Bakanlığı, acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Deprem sonrası çileden çıkaran fırsatçılık! Savcılık hepsinin peşine düştü!

"Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle acil ihtiyaç malzemelerinde yaşanan talep sonucunda fahiş fiyat artışı uygulayan bazı fırsatçıların olduğu görülmektedir.

Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu elim dönemde, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Vergi Denetim Kurulumuz tarafından gerekli tedbirler alınacak, haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan hiçbir suistimal cezasız kalmayacaktır.

Hep birlikte yaşadığımız ve derinden hissettiğimiz bu olumsuz süreci atlatmak adına ne gerekiyorsa birlikte yapmaya var gücümüzle devam edeceğiz."

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön