26 / 07 / 2024

Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!

Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!

22 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan 265 firmayla hazırgiyimin kalesi konumuda yer alan Adıyaman’da 70 fabrika üretime başladı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, "Artık kılık kıyafet değil barınma olanağı verilmesi" dedi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin etkilediği 11 kentte, geçen yıl sonu elde edilen verilere göre hazırgiyim sektöründeki 1366 firmada toplam 143 bin 663 vatandaş çalışıyordu. Kaya, “2022 yılının ağustos ayında hazırgiyim sektöründe toplam istihdam 738 bin kişiyken, şubat sonu itibarıyla 710 bin kişiye düştü. Başka bir deyişle, 6 ayda 28 bin istihdam kaybı var. EYT yasasıyla birlikte bunun 50 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Son 6 ayda tekstil ve hazırgiyimde istihdam çıkışı 100 bin kişinin üzerinde bulunuyor” şeklinde konuştu.

 Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!

"KIYAFET DEĞİL BARINMA"

Adıyaman’da düzenlenen toplantıda konuya ilişkin birtakım açıklamalarda bulunan konuşan Ramazan Kaya, depremin psikolojik etkileri ve göç nedeniyle ciddi bir işgücü kaybı meydana geldiğini söyleyerek, “Artık kılık kıyafet değil vatandaşlarımızı bu bölgeye döndürecek yardımlara ihtiyaç var. Biz konteyner kenti kurulumunu yaparken barınmayı, güvenliği, sosyal yaşam alanının okullara ve sağlık merkezlerine yakın olmasını önemsedik. Çocuklar için venne-babalar çalışırken akılları çocuklarda kalmasın diye kreş ve park da yaptık” dedi.

Sağlık Bakanlığı sürpriz bir kararla çok sayıda personel alacak! Son başvuru tarihi 5 Mayıs!

Kamu İhale Kurumu memur alımı! Detaylar ve başvuru linki burada!

Akbank herkese para dağıtıyor! Başvuranın hesabına bin TL yatacak! Son 2 gün!


Geri Dön