16 / 05 / 2024

Deprem uzmanından korkutan açıklama: Adana ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul'da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!

Deprem uzmanından korkutan açıklama: Adana ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul'da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassasiyetini koruduğuna dikkat çekerek, bölgedeki deprem riskini değerlendirdi. Görür, İstanbul depremi ile ilgili de son dakika değerlendirmelerini paylaştı. 



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen büyük yıkımın ardından, büyük deprem beklenen Marmara da gündem oldu. Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremi için de uyarılarını peş peşe sıraladı. 

Minimum 7,2 maksimum 7,6 büyüklüğünde bir deprem beklediklerine dikkat çeken Naci Görür, "Marmara'nın içerisinde Kuzey, Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu kırılmasını bekliyoruz. İstanbul'da deprem ciddi, değişen birşey de yok. Hep söylediğimiz gibi İstanbul'u depreme hazırlamak lazım" şeklinde konuştu. 

Deprem uzmanından korkutan açıklama: Adana ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!

Naci Görür, yapılan çalışmalarda 1999 depremlerinden başlayacak şekilde hemen, her an olabilir kaydıyla 1999'dan itibaren 30 sene içerisinde büyük depremin olma ihtimalinin yüzde 62 şeklinde açıklandığına değindi. 

"İşte 23, 24 sene geçti. Dolayısıyla o olasılıkta, benim kanaatime göre daha umutsuz sonuçlara gidiliyor. Çünkü her yıl bu Kuzey Anadolu fayının kuzey kolunda, iki buçuk santimlik harekete denk gelen stres artımı meydana geliyor" açıklamasını yapan Prof. Dr. Görür, büyük depremlerin, Anadolu fay zonu üzerine öyle veya böyle belirli stres eklediği de düşünüldüğünde bu işin çok uzamasının da mümkün olmadığına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Kuzey Marmara en az 6.4 ve 7 büyüklüğünde iki depremle kırılacak! 

Karadağ, gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Deprem, pandemi ve tatil maliyetleri yazlık talebini katladı: Sayfiyelerde altın çağ! 


Geri Dön