18 / 05 / 2024

Depremde yaptığı binalar yıkılan müteahhitten pişkin savunma

Depremde yaptığı binalar yıkılan müteahhitten pişkin savunma

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinde yurttaşlar tek yürek olmuş bir yandan bölgeye yardım yağdırırken bir yandan da bölgedeki inşaat şirketleri ve müteahhitler sorgulanıyor.



Üzerinden 72 saat geçen iki büyük depremde can kaybı 16 bini geçerken bölgede inşaat yapan müteahhitler sorgulanmaya başladı. Yaptığı sitelerden biri yaşayanlara mezar olan müteahhitlerden biri "kurban" seçildiğini iddia ederek kendini savundu.  Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki yıkıcı depremin vurduğu 10 ilden biri olan Hatay’da yıkılan binalar arasında açılışına AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik'in katıldığı Ser-Al İnşaat'a ait Güçlü Bahçe City adlı site de yer aldı. Türkiye'yi yasa boğun büyük felaketin ardından internet kullanıcıları, depremlerin ardından Çelik'in 2019'da söz konusu sitenin açılışına katıldığını gösteren Twitter paylaşımını bularak, daha dört senelik olan yapının depremde yerle bir olmasına büyük tepki gösterdi.

'Hedef gösteriliyorum' dedi

Tepkilerin artması sonucunda Ser-Al İnşaat’ın Instagram hesabından yapılan Servet Altaş imzalı bir açıklama yapıldı.  "Acımız büyük kayıplarımız çok. Hatay’da yapmış olduğum yüzlerce bina ve toplamda 21 bloktan oluşan sitede maalesef ve üzüntüyle Güçlü Bahçe City’nin iki bloğu ve Ekinci Mahallesi’ndeki Gökkuşağı apartmanı yıkılmıştır. Hakkımda kamuoyunda yaratılmaya çalışan haberlerin hepsi asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır” ifadesine yer verilen açıklamada yaşanan depremlerin şiddetine vurgu yapıldı. Servet Altaş isimli mütehattin açıklamasında yaşanan bu büyük felaketten sonra Hatay'da  kullanılabilecek bina sayısının yok denecek kadar az olduğu kaydedildi.  Açıklamada "Tüm binaların ya hasar aldı ya da enkaza dönüştü. Asırlardır ayakta duran binalardan tutun daha inşası devam eden yapılar bile yıkıldı” ifadesi kullanıldı.

Hatay'da enkaz altında kalan veya kurtulan insanların yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren müteahhit Servet Altaş, ‘kurban seçildiğini’ iddia etti. Altaş, bazı medya kuruluşlarının haber yapma adı altında algı değiştirip kendisini kurban seçtiğini ileri sürdü. Altaş, "öncelik hedef aramak değil, hep birlikte canları kurtarmak olmalıdır” ifadesini kullandı. (Halk TV)


Geri Dön