04 / 05 / 2024

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini dile getirdi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gaziantep AFAD merkezinde depremler sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin önemli bilgiler verdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bölgede yürütülen hasar tespit çalışmalarını yerinde incelediklerini, vatandaşlarla bir araya gelip dertleştiklerini ve enkaz kaldırma süreçlerine büyük bir titizlikle başladıklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, acil öncelikli binalardan başlamak üzere yıkım süreçlerini de özenle yürüttüklerini dile getirdi.

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada jeofizik ve jeoloji uzmanlarıyla çalışıldığını, sivil toplum örgütlerinin, vatandaşların ihtiyaçları ve taleplerinin değerlendirildiğini, ayrıntılı mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarının yapıldığını kaydederek, depremden etkilenen illerde yerleşim alanlarına ilişkin yerler belirlendiğini kaydetti.

Açıklamasında tüm ekiplerin, mühendislerin, mimarların, uzmanların söz konusu alanlara ilişkin ayrıntılı jeolojik etüt raporları hazırladığına değinen Bakan Murat Kurum, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut yapım seferberliğini yürüteceğiz." dedi.

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

- Yöresel mimariye uygun konutlar

Bakan Murat Kurum, mart ayı başı itibarıyla sahada belirlenen alanlarda inşaat faaliyetlerine başlanacağını dile getirerek hasar tespiti tamamlanan yerlerde, vatandaşlara 1 gün, 1 saat, 1 dakika bile daha önce verebilme gayretiyle, anlayışıyla, motivasyonuyla konutları inşa edeceklerini söyledi. Açıklamasında konutların zemin artı 3-4 katı geçmeyecek ve yöresel mimari ihtiyaçları doğrultusunda yapılacağını söyleyen Bakan Murat Kurum, eski yerleşim alanlarına ilişkin mevcuttaki imar yoğunluğunun, zeminlerin detaylı bir biçimde incelenmesine müteakip, eğer zeminlerinde problem varsa fay hattına yakınlığı söz konusuysa burada da vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekliyle her türlü imar kısıtlaması, bina yüksekliği ve yoğunluğu dahil, yapılaşma dahil her türlü kısıtlamayı da içerir bir süreç yürüteceklerini kaydetti.


Geri Dön