18 / 05 / 2024

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini dile getirdi.



Vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde gerek kamulaştırma gerekse trampa süreçlerini tamamlayacaklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, şehirlerin 50 yılını, 100 yılını planlayacaklarını dile getirdi.

Bakan Murat Kurum, master planı yapacaklarını belirterek, inşaat ve malzeme tedarikine kadar bütün süreci bilfiil takip ettiklerini, hasar tespitinin tamamlandığı yerlerde etap etap konutların yapılacağını söyledi.

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

- Hasar tespit sürecine yönelik çalışmalar

Bakan Murat Kurum, hasar tespit sürecinin vatandaşların alacağı kira, taşınma ve eşya gibi birçok yardımı da netleştireceğini dile getirerek, hasar tespit çalışmalarını sahada 7 bin 328 uzmanla 11 şehirde yaptıklarını kaydederek, bugüne kadar 3 milyon bağımsız bölümü incelediklerini ve bunun 684 bin binaya tekabül ettiğini söyledi.

90 bin 609 binada yer alan 345 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, bu kapsamda 3 milyon konutun 2 milyon 700 binini de bütün şehirler için az hasarlı ve hasarsız olduğunun tespitini yapmış olduklarını söyledi. Yine Gaziantep genelinde 34 bin 961 bağımsız bölümden meydana gelen 14 bin 341 binanın da yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespitini yaptıklarını söyleyen Murat Kurum, kalan hasarsız ve az hasarlı konutlara orta hasarlı konutlara ilişkin e-devlet üzerinden vatandaşların detaylı her türlü bilgiye ulaşabileceğini belirtti.

Depremden etkilenen illerdeki şirketlerin genel kurullarına iptal imkanı!

Depremden kaçanlar akın akın o şehre göçtü, belediye başkanı yardım çağrısı yaptı!

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!


Geri Dön