02 / 05 / 2024

Depremden etkilenen gençlere nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak!

Depremden etkilenen gençlere nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den yeni destek açıklaması geldi. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen binlerce gence UNICEF aracılığı ile nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Kahmranamaraş merkezli depremlerden etkilenen gençler için nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacağını açıkladı.

Palandöken tarafından yazılı açıklamada UNICEF ile işbirliği kapsamında 2018 yılından bu yana çocuk işçiliği ile kararlı bir mücadele sürdürdüklerinin altını çizerek, depremlerden etkilenen öğrencilere nakdi ve psikolojik destek sağlanacağını belirtti.

Bu desteğin temel amacının çocuk işçiliğinin önlenmesine katkı, çalışan çocuklara ve ailelerine destek sağlamak olduğunu belirten Palandöken, bu kapsamda kendi öz denetim mekanizmasını kuran tek meslek örgütü olduklarının vurgusunu yaptı.

İşyeri Denetim ve Danışmanlık Gruplarımız (İDDG) ile üye iş yerlerinin dentlendiğini ve onlara danışmanlık hizmeti sunduklarını Kahramanmaraş, Hatay, Bursa ve Gaziantep olmak üzere 11 ilde pilot eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Palandakön, yeni dönemde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen öğrencilere nakdi ve psikolojik destek sağlanacağını belirterek önemli açıklamalarda bulundu. 

Palandöken, çıraklara iş yeri temelli eğitim fırsatları sunan Konfederasyona bağlı iş yerlerinin depremden nasıl etkilendiğini anlamak amacıyla hızlı bir değerlendirme çalışması yaptıklarını aktardı. Bu çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bulgulara dayanarak deprem bölgesindeki iş yerlerindeki gençlere UNICEF aracılığı ile nakit, psiko-sosyal ve sosyal etkinliklerle destek sağlanacağına yönelik faaliyetler yaptıklarını açıkladı.

Depremden etkilenen gençlere nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak!

GENÇLER İÇİN DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN DESTEK!

Öte yandan gençlerin dijital dönüşümünü destekleyerek istihdam edilmelerini sağlamayı amaçladıklarının altını çizen Palandöken, dijitalleşmenin mesleki eğitime olan etkilerini değerlendirerek, buna yönelik eğitimler düzenleyeceklerini, çırakların dijital becerilerini ve profesyonel gelişimlerini destekleyeceklerini aktardı.

Aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin önemine de  vurgu yapan Palandöken, "Bizim çıraklarımız çocuk işçi değildir. Onlar iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almış, ustalarından meslek öğrenen öğrencilerdir." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

Çiftçilere son dakika müjdesi az önce geldi! Paralar tek tek yatırılacak! Hemen hesaplarınıza bakın!

Geri Dön