18 / 05 / 2024

 Depremden sonra daha da arttı! Veriler daha da korkuttu

 Depremden sonra daha da arttı! Veriler daha da korkuttu

Depremden sonra Gıda fiyatlarındaki artış dikkat çekmeye başladı. Mağduriyetin daha çok yaşanmaması için doğasına uygun olanı indirim yapılması iken Türkiye'de artan fiyatlar, BM verilerine göre Türkiye'de gıda enflasyonu rekor seviyeye geldiğini öngörüyor.



‘TÜRKİYE GENELİNDE TARIM ARAZİLERİ İMARA AÇILDI’

Son senelerde ülke genelinde tarım arazilerinin ve sulak sahaların imara açılmasının, tarımsal imal yapılması gereken yerlere oteller, madenler, otoyollar ve  havalimanları yapılmasının tarımsal üretimde daralmanın önünü açan bir diğer etken olduğuna dikkat çeken Kapıkıran, şunları söylüyor: ''Yerli üretim düştükçe gıdada ithalata dönüyoruz. TL'nin kıymeti zaldıkça bizim maliyetlerimiz yükseliyor ve bu da gıda ürünlerinde ücretleri giderek yükseliyor.

 Depremden sonra daha da arttı! Veriler daha da korkuttu

‘DEPREMDEN SONRA KALANLAR HAYVANCILIK YAPMAK İSTEMEYEBİLİR’

Hem büyük hem de küçük baş hayvancılığın yapıldığı deprem sahasında daha önce 3, 4, 5 hayvanlı ahırlarda hayvancılık icraatları yapıldığını ifade eden Solakoğlu,  şu görüşleri ifade ediyor: ''Artık hayvancılık, 30-40 hayvan varlıklı ahırlarda, kooperatifçilik stiliyle çiftçilere bir yüzde verilerek yapılmalı. Ürünlerine de  ulusal ve yerel marketlerde ‘pozitif ayrımcılık’ uygulanarak satış desteği sunulmalı. Markalaşma çalışmalarında da pazarlama desteği almalı çiftçi. Bu sahada çalışan  çiftiler zaten azdı ve ihtiyardı. Bu afetten sonra kalanlar hayvancılık yapmak istemeyebilir. Hem onları hem de geri dönüp hayvancılık yapmak isteyen gençleri 
teşvik etmek için cazip yeni bir modele geçilmeli.''

Yatırım yapmadan önce bu habere mutlaka bakın! İşte doların zirve yapacağı tarih

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Türk Telekom'un bu kampanyasına inanamayacaksınız! Bu habere hemen bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön