29 / 04 / 2024

Yatırım yapmadan önce bu habere mutlaka bakın! İşte doların zirve yapacağı tarih

Yatırım yapmadan önce bu habere mutlaka bakın! İşte doların zirve yapacağı tarih

Ekonominin kötüye gitmesi ve dolardaki belirsizlik yatırım yapmak isteyen vatandaşları endişeye sokuyor. Dalgalı seyreden dolar ve akıbeti merak ediliyor Dolar uzmanı Selçuk Geçer, yatırımcıları uyararak Doların zirve yapacağı tarihide söyledi.



Dolar, Amerika Birleşik Devletleri'nin para birimidir. Uluslararası alanda en yaygın kullanılan para birimlerinden biridir ve dünya ticaretinde de önemli bir rol oynamaktadır. Dolar sembolü "$" ile gösterilir.

Doların değeri, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Örneğin, Amerikan ekonomisinin sağlığı, faiz oranları, enflasyon, siyasi olaylar ve uluslararası  ilişkiler gibi faktörler doların değerini etkileyebilir.

Doların güçlü olması, Amerikan ihracatının maliyetini artırabilir ancak ithalatı daha ucuz hale getirebilir. Doların zayıflaması ise Amerikan ihracatçılarına yardımcı olabilir ancak ithalatın maliyetini artırabilir.


DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT! SELÇUK GEÇER UYARDI

Enflasyonun şuan için gerilemeyeceğini ve bu durumun giderek zorluk seviyesinin yükseleceğini ifade eden Selçuk Geçer, "Türkiye’de doları kontrol altına alabilmek  hedefiyle çok büyük bir kaynak heba edildi, doların reel kuru 28 seviyelerinde ve bu baskıyı daha çok sürdüremez." dedi.

Yatırım yapmadan önce bu habere mutlaka bakın! İşte doların zirve yapacağı tarih

Pandeminin Türkiye ekonomisine ağır hasarlar verdiğini fakat toparlanma sürecine geçildiğini söyleyen Geçer, global piyasalardaki tutarsızlıklar ve rizikoya dikkat çekti. Bu risklerin dolara şekil vereceğini söyleyen eden Selçuk Geçer, tarih vererek uyardı.

TARİH VEREREK BEKLEDİĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADI

Türkiye'de yaşanan ekonomik aşamaların doların geleceğini belirleyeceğini söyleyen  Selçuk Geçer, tarih verdi. Özellikle Türkiye’nin dış politika ve siyasi istikrarının, ekonomik verime direk etki edeceğine dikkat çeken Geçer, yatırımcıların da bu özellikleri dikkate alarak yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön