03 / 05 / 2024

Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem fonlarının hazır olduğunu duyurdu. Peki Kurumun Genel Müdürü Selva Eren’in yaptığı açıklamaya göre, DASK’ın fonlarında deprem için biriken paranın tutarı ne kadar?



BUGÜN İTİBARIYLA DEPREM FONLARIMIZ 23 MİLYAR TL

Biriken deprem fonlarının bugün itibarıyla 23 milyar lira seviyesinde olduğunu belirterek, “Sigortacılık tekniği çerçevesinde bu tutarın üzerine eklediğimiz ciddi miktarda reasürans koruması ile toplamda 117 milyar TL ödeme kapasitemiz ile bu ve benzeri birçok depremde sigortalarımızın hasarlarını tazmin edecek finansal güce sahibiz” diye konuştu.

 Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Operasyonel süreçlerde ise olası büyük bir afete hazırlıklı olmak adına yeniledikleri bilgi sistemleri altyapısının, sorunsuz ve kusursuz hizmet sunmalarına imkan sağladığını vurgulayan Eren, Alo DASK 125, e-devlet ve web sitesi aracılığıyla kesintisiz olarak hasar ihbarı almanın yanında diğer kamu kurumlarının yaptığı tespitler doğrultusunda sigortalılardan ihbar gelmesini dahi beklemeden hasar süreçlerini başlatıp ödemelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Şimdiye dek kadar tarafımıza ulaşmış 30 bini aşkın hasar ihbarı işleme alınmış olup eksper görevlendirmelerine başladık” diyen Eren, depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesini gerçekleştirdiklerini ve hasar ödemelerini hızla sürdürdüklerini bildirdi. .

Eren ayrıca, “DASK olarak, bağlı bulunduğumuz Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve düzenleyici üst kurumumuz Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumumuzdan destek alarak tüm ekibimiz ile gerek bölgede gerekse merkezimizde görevimizi yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.


Geri Dön