21 / 05 / 2024

Depremlerden etkilenen Malatya'da 103 bin 19 konut inşa edilecek! 

Depremlerden etkilenen Malatya'da 103 bin 19 konut inşa edilecek! 

Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun 103 bin 19 konut inşa edileceğini açıkladı. 



Dünya Gazetesi'nde yer alan bir başka habere göre de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, yapımı devam eden deprem konutları için zorluklardan birinin de inşaatlarda çalışacak usta bulmak olduğuna dikkat çekmişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından kendine yöneltilen soruları yanıtladı ve deprem konutları ile ilgili de konuştu. 

Bakan Özhaseki, söz konusu açıklamasında deprem bölgesinde yapılacak 680 bin konut ve 170 bin iş yerinin maliyetinin 100 milyar dolar seviyesinde olduğuna vurgu yaptı.

Depremlerden etkilenen Malatya da 103 bin 19 konut inşa edilecek! 

Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasında "İstanbul’dan müteahhitler arıyorlar, ‘Ekipleri deprem bölgesine çektiniz ama biz burada usta bulamıyoruz. Günlük bin 500 TL’ye çalışacak işçi bulamıyoruz.’ Eleman zorluğu yaşanıyor" dedi ve malzemede zorluk yaşamadıklarını vurguladı. 

İnşaatta kullanılan malzemelerin büyük kısmının yerli üretim olduğunu aktaran Bakan Özhaseki, usta bulabilmenin zor olduğunu yineleyerek, "Ama hepsinin bir çözümü var. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımıza bir arzımız olacak" ifadelerini kullandı. 

Bu bağlamda işi kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla bir takım  kararlar alacaklarının altını çizen Özhaseki, "İşi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için birtakım kararlar alacağız. Bir basın toplantısı yaparak, aldığımız kararları açıklayacağız" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

BİM'de 7 parça çerezlik seti 119 liraya, kavanoz kapağı 1 liraya, kavanoz 6 liraya düştü! BİM 14 Temmuz kataloğu

Çiftçiler dikkat! Tarım Kredi arpa alımlarını düşük fiyat üzerinden yapacak iddiası! 

 


Geri Dön