15 / 05 / 2024

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!

​​​​​​​Depremin meydana geldiği işçilere ilişkin kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden DİSK heyeti, depremin etkilediği 11 kentte istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri durumunda bu tazminatın öden



DEPREM BÖLGESİNDEKİ İŞÇİLER İÇİN 'KIDEM TAZMİNATI' DÜZENLEMESİ

Görüşmede depremin etkilediği 11 kentteki işçilerin kıdem tazminatlarını da gündeme getiren DİSK heyeti, söz konusu şehirlerde istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri durumunda bu tazminatın ödenmesini önerdi.

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!

DİSK, ÖNERİLERİNİ İLETTİ

Edinilen bilgilere göre, ödeyemeyecek durumda olan işverenler için de devletin garantör olmasını isteyen DİSK heyeti, aynı zamanda, fabrikalardaki engelli işçi kontenjanları konusunda da talepte bulundu. DİSK Türkiye genelinde bütün fabrikalardaki engelli işçi kontenjanlarının da depremzedelere açılmasını talep etti.

"BAKAN BEY BU TÜR KONULARA SICAK BAKIYOR"

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu görüşmenin sonuçlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bakan Bey, ‘önerileriniz için kanuni düzenleme gerekiyor. Biz mevcut yasal durum üzerinden kararname çıkardık. TBMM açıldıktan sonra isteklerin dikkate alınacağını’ belirtti. Bakan bey bu tür konulara kişisel olarak olumlu bakıyor. Ancak AK Parti veya TBMM’deki yapı nasıl bakar bilemiyoruz. Kendisi isteklerimizi doğru bulduğunu söyledi. Pratikte yaşanılan şeyler olduğunu ifade etti. Meclis açıldıktan sonra bakacaklarını, değerlendireceklerinin altını çizdi.”

EYT için SGK’dan kritik hamle! Aklınızı başınızdan alacak!

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!


Geri Dön