17 / 06 / 2024

Depremzede öğrencilere burs imkanı!

Depremzede öğrencilere burs imkanı!

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), deprem yüzünden etkilenen 23 bin 800 öğrenciyi tam burs ile okutacağını açıkladı! İşte detaylar..



Türkiye Özel Okullar Birliği, Tüm Özel Okullar Derneği, Özel Eğitim Kurumları Derneği, Özel Eğitim Derneği, Özel Eğitim Kurumları Derneği,  Ankara  Eğitim Platformu'nun ortak açıklamasıyla, depremden etkilenen öğrenciler için 2182 özel okul kullanılacak. burslardan yararlanır. TÖZOK'un yaptığı açıklamada, aynı internet sitesinde şehir ve okul kontenjanlarının da bulunabileceği belirtiliyor.

Depremden etkilenen ve TÖZOK tarafından burslu olarak okutulan öğrenciler de ortak bildiri yayınlanan kuruma yerleşebilirler. Burs alanların eğitim masraflarına ek olarak, barınma sorunu yaşayan ebeveynler için çok ihtiyaç duyulan fırsatlar yaratır. Depremden etkilenen öğrencilere burs sağlamak için barınma, gelir veya eğitim olanaklarını kaybetmiş öğrencilere öncelik vereceğiz. Türkiye Ticaret Odaları Birliği Maarif Şurası Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın, konu hakkında şunları söyledi:

"İlave olarak, velilerimizin desteği ile evlerde, yazlıklarda ya da otellerde barınma imkanı olmayan ailelere destek verilecek. Öncelik, evini, gelirini ve yüz yüze eğitim imkanını tamamen kaybetmiş ailelere verilecek. Proje koordinatörümüz Gökhan Ünlüer ve ekibi 7 gün 24 saatlik bir çalışma temposuyla sistemi sürekli geliştiriyorlar.

Birkaç gün içerisinde çok daha yüksek kontenjan sayılarına ulaşmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında, dönem sonuna kadar verilecek bu desteğin uzun vadeli hale gelmesi için de çalışmalar yürütüyoruz. Yine özel öğretim kursları ve özel eğitim kurumları da birkaç gün içerisinde sisteme dahil olacaklar ve depremzede ailelere desteğimiz katlanarak artacak."

Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını geri yüklendi! 
Altın birden bu kadar olacak! Analistler kırmızı kodla uyardı! Bu haberi okumadan kuyumcunun paspasına bile basmayın!
İş Bankası kartı olanlar acilen baksın! Flaş bir son dakika açıklaması geldi! Hemen koşun 28 Şubat'a kadar vaktiniz var!

Geri Dön