28 / 04 / 2024

Depremzedeler ilaçlarını eczanelerden raporsuz olarak alabilecek

Depremzedeler ilaçlarını eczanelerden raporsuz olarak alabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ülkemizi yasa boğan depremlerin etkilediği bölgelerde ikameti bulunanların, raporlu ilaçlar ve tıbbi malzemelerini reçetesiz olarak temin edebileceğini açıkladı.



Haberler.Com’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da ikamet vatandaşların, sağlık hizmeti alımlarındaki yaşanacak mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla birtakım tedbirler alındığı ifade edildi.

REÇETEYE GEREK YOK

Alınan karar kapsamında afet bölgesinde ikamet eden sosyal güvenlik kapsamındaki vatandaşlar, sağlık raporu karşılığında alınabilen ilaç ve tedavi nedeniyle sürekli olarak kullanılan tıbbi malzemelerini bir defaya mahsus olmak üzere Sağlık Uygulama Tebliği kuralı kapsamında eczanelerden reçetesiz şekilde temin edebilecek.

MUAYENE KATILIM PAYINDAN MUAF

Bu arada alınan karar gereği, afet bölgesi olarak ilan edilen illerde yaşayan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık kurumlarına yaptıkları müracaatlarında muayene katılım payından da muaf tutulacak. Sosyal güvenlik kapsamında bulunan vatandaşlar, kurum ile sözleşmeli eczanelerden alacakları ilaçlar ve tıbbi malzemeler için ilaç, reçete ve tıbbi malzeme katılım payı da kesin olarak ödemeyecek.

 


Geri Dön