18 / 05 / 2024

Depremzedelere 18 yıl vade ve 0 faizle yeni konut imkanı!

Depremzedelere 18 yıl vade ve 0 faizle yeni konut imkanı!

Acil olarak konutları yıkılacak depremzedeler de uygun koşullarda konut alabilecek. Konutlar teslim edildikten sonra 2 sene herhangi bir ödeme yapılmayacak, sonraki 18 yılda da sıfır faiz uygulanacak



5. Hak sahipliği ve borçlandırma çalışmaları neden yapılıyor?

-Hasar tespitlerinden sonra Afet Kanunu kapsamında konut, iş yeri, ahır yapılacağını belirlemek amacıyla hak sahipliği ve borçlandırma çalışmaları yapılıyor. Hak sahipliği merkezlerinde konut, işyeri ya da ahırdan hak sahibi olmak istediklerine dair talep, taahhütname evrakı vermeleri, devletin sunduğu şartlarda borçlanacaklarına dair borçlandırma senedi de doldurmaları gerekli.

6. Bu konutlarının maliyeti hangi şartlarda ödeniyor?

-Verilen bilgiye göre, konutlar teslim edildikten sonra; afetzedeler 2 sene  herhangi bir ödeme yapmayacak, sonraki 18 senede ister aylık ister yıllık eşit taksitlerle, faizsiz bir şekilde borçlarını ödeyebilecek.

Depremzedelere 18 yıl vade ve 0 faizle yeni konut imkanı!

7. Afet bölgesi kararından sonra hasar tespiti kaç aşamada yapılıyor, kimler ev alabiliyor?

-Afet etkisi belirleme, kesin hasar tespit ve itiraz hasar tespit olmak üzere üç aşamada yapılıyor. Binalar hasar boyutuna göre yıkık, acil yıkılacak bina, ağır hasarlı, orta, az hasarlı ve hasarsız olacak şekilde 6 farklı derecede sınıflandırılıyor. Afetzede vatandaşlara devlet tarafından hak sahipliği koşullarını taşımak kaydıyla uygun imkânlarla yeni bir afet konutu yapılması sağlanıyor. Acil yıktırılacak olan bina tespitinde afet konutu kapsamında uygun kredilendirme koşullarıyla yeni konut, nakdi yardım ve geçici barınma imkânı da sunuluyor.

8. Kimler afet konutu alabilir?

-Verilen bilgiye göre, hak sahibi olunması şartıyla ev tapuda kimin üzerineyse AFAD onun adına afet konutu inşa ediyor. 60 günlük zaman içerisinde talep-taahhütname vererek başvuru yapmak gerekli. Başvuru yapmayanların itiraz hakkı da bulunmuyor. Afetzedenin kaç tane ağır hasarlı konutu olursa olsun AFAD tarafından hak sahibi olmak kaydıyla kendisine bir tane konut inşa edilecek. Ayrıca kiracılara da afet konutu yapılmıyor.

İstanbul’dan yoğun göç dalgası! İstanbullular akın akın hangi şehirlere göç ediyor? Hangi iller daha sağlam?

Deprem bölgesine 405 bin afet konutu ve 83 bin köy evi inşa edilecek!

Kiracılar dikkat! Kiraya çıkmadan önce bu raporu mutlaka isteyin!


Geri Dön