09 / 05 / 2024

Depremzedelere TOKİ konutları verilirken ücret talep edilip edilmediği mecliste!

Depremzedelere TOKİ konutları verilirken ücret talep edilip edilmediği mecliste!

Depremzedelere TOKİ konutları verilirken ücret talep edilip edilmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, depremzedelere  TOKİ  konutları verilirken ücret talep edilip edilmediğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Partili Cinisli, ''Ülkemiz deprem riski açısında dünyanın en önde gelen ülkelerinden biridir. Ülkemiz yüzölçümünün yüzde 42'si birinci derece deprem kuşağı üzerindedir. Bu nedenle Ülkemizde yaşayan depremler yıkıcı sonuçlar doğurabilmektedir. Böyle sonuçlara karşı çözümler bulmak da kamu kamurumlarına düşmektedir. Bu bağlamda, depremlerden zarar gören bölgelerde konut, altyapı ve kamu hizmetleri planlama, inşa etme, yenileme gibi çalışmalarda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) aktif bir rol oynadığı bilinmektedir.'' diye konuştu.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli'nin soruları:
1- Ülkemizde yaşanan depremler neticesinde evleri yıkılan vatandaşlarımıza TOKİ sorumluluğunda planlanmış, inşa edilmiş veya yenilenmiş konutlar verilmiş midir?
2- Depremzede vatandaşlarımına tahsis edilen afet konutları bila bedel olarak mı verilmiştir?
3- Depremzede vatandaşlarımızda konut yardımı karşılığında herhangi bir ücret talep edilmiş midir?
4- Eğer afet konutları kapsamında depremzelerden bir ücret talep ediliyor ise bu telebin dayandığı yasal bir zemin var mıdır?


Geri Dön