17 / 05 / 2024

Depremzedelere yakıt yardımı! Depremzedelere yakıt desteği ne zaman verilecek?

Depremzedelere yakıt yardımı! Depremzedelere yakıt desteği ne zaman verilecek?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem neticesinde 10 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Yapılan açıklamalarla deprem bölgesinden kendi aracıyla ayrılmak isteyen vatandaşların yakıt masrafları karşılanacak. İşte detaylar!



6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremle 10 ilde de büyük yıkıma uğradı. Milyonlarca vatandaşın etkilendiği deprem sonrası başta AFAD olmak üzere devletin tüm kurumları bölgedeki çalışmalarını hız kesmeden sürüyor. Deprem bölgesinden kendi araçlarıyla ayrılmak isteyen vatandaşların yakıt masrafları karşılanacak.

DEPREMZEDELERE YAKIT YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Depremin ardından Kabine 14 Şubat 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine sonrası konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde ilave desteklerin de verileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz” dedi. Diğer yandan deprem bölgesinden kendi araçlarıyla ayrılmak isteyen kişilerin yakıt masraflarının karşılanacağı duyuruldu.

YAKIT YARDIMI NEDİR? YAKIT YARDIMI NASIL ALINIR?

Depremzede vatandaşlar, bölgeden kendi aracıyla ayrıldığı zaman yetkililerden alacağı belge ile bölgeden ayrılabilir. AFAD ve bakanlığın belirlediği birimlere vereceği hesap numarasına gittiği şehirden yapacağı başvuru ile yakıt ücreti yatacak.

İŞSİZLİK MAAŞI ERKEN VERİLECEK?

Deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla kredi ödemesi, vergi ödemesi, kredi kartı borçları gibi pek çok ödemenin tarihleri ertelenirken, maaş ödemesi, yardımlar gibi bazı ödeme kalemleri de erkene çekiliyor.

En yeni haber ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından geldi. Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, bölgede yaşayan depremzedelerden işsizlik ödeneği alanlar için bir düzenleme yapıldı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işsizlik maaşı ve yarım çalışma ödeneği miktarının bölgede yaşayan hak sahiplerine zamanından önce ödeneceği duyuruldu.

Evde bakım maaşı yatan iller şubat 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 14 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!

DSİ duyurdu! Düşük KPSS puanınızla DSİ’de işiniz hazır! İşte DSİ personel alım şartları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön