29 / 04 / 2024

Depremzedeleri mağdur eden, fahiş kira artışı yapanlar yandı! Deprem fırsatçılarına ağır cezalar geliyor!

Depremzedeleri mağdur eden, fahiş kira artışı yapanlar yandı! Deprem fırsatçılarına ağır cezalar geliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ düzenledikleri basın toplantısı ile deprem bölgesinden yaşanan sıkıntılardan yararlanarak haksız kazanç elde etmek isteyenlere yönelik yeni yaptırımların gündemde olduğunu açıkladı.



Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından bölgedeki vatandaşların mağduriyetlerinden yararlanarak haksız kazanç elde etmek isteyenlere yönelik yeni bir yaptırım uygulaması hayata geçirilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün düzenledikleri toplantı ile konunun detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Depremzedeleri mağdur eden, fahiş kira artışı yapanlar yandı! Deprem fırsatçılarına ağır cezalar geliyor!

Bakan Soylu, toplantıda ‘Deprem sabahı askerin çıkmasına izin verilmedi’ söylentilerine tepki göstererek askerin ve polisin depremin olduğu ilk andan itibaren teyakkuzda olduğunu ifade etti. "

74 MÜTEAHHİT TUTUKLANDI

Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, bugüne kadar 612 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildiğini bildirdi. Bunlardan 184'ünin tutuklandığını kaydeden Bakan Bekir Bozdağ, 71'ine ise yakalama kararı verildiğini ifade etti. Verilen bilgilere göre, tutukluların 74'ünü ise müteahhitler oluşturuyor.

Deprem bölgelerinde yaşanan yağma konusuna da değinen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yağma konusunda depremin yaşandığı ilk günden bugüne kadar meydana gelen vaka sayısının sadece 4 olduğunu belirterek bu konuda kamuoyuna yansıyan bilgilerin çoğunun asılsız olduğu ileri sürdü. Bakan Bozdağ, deprem döneminde yaşanan sıkıntılardan yararlanarak haksız kazanç elde etmek isteyenlerle ilgili yeni bir yaptırım uygulamasına geçeceklerini duyurdu. Bozdağ, ayrıca Isıas Otel ile ilgili açılan soruşturmalarda gizlilik kararı verildiğine ilişkin haberlerin ise yalan olduğunu vurgulayarak bu konuda verilmiş herhangi bir gizlilik kararı bulunmadığının altını çizdi.


Geri Dön