28 / 04 / 2024

Depremzedeye ev vermeyen, fahiş kira talep eden yandı!

Depremzedeye ev vermeyen, fahiş kira talep eden yandı!

Depremin ardından bölgeyi terk ederek başka illere göçen ancak burada da kendisinden fahiş kira rakamları talep edilen depremzedelere, hakları konusunda uyarı geldi.



Depremin ardından yeni bir ev arayışına başlayan depremzede bu kez de fahiş kira engeline takıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç,  depremzedelerin konuta erişimden mahrum bırakılmasının, hem bir insan hakları ihlali hem de ayrımcılık yasağının ihlali olduğunu söyledi.

Depremzedeye ev vermeyen, fahiş kira talep eden yandı!

Kılıç, yaşanan depremlerden dolayı birçok konutun yıkıldığını, sağlıklı bir konutta yaşayabilme hakkının temel ihtiyaçlar listesinin başında geldiğini ve temel insan hakkı olduğunun altını çizdi.

Deprem felaketinin vurduğu bölgede yaşayanların bazılarının başka şehirlere göç ederek, yeni bir konut edinmeye çalıştığını hatırlatan Prof. Kılıç, ancak bu durumun fırsata çevrilmeye çalışılarak depremzedelerden yüksek kira istenmesinin vicdanları yaraladığını belirtti.

Kılıç, eşitlik ilkesinin tesisi ve ayrımcılığın önlenmesinin TİHEK'in görevleri arasında olduğuna vurgu yaparak, konut edinme konusunda ayrımcı bir tavırla karşılaşan depremzedelerin TİHEK'e başvurabileceğini bildirdi.


Geri Dön