29 / 04 / 2024

Deutsche Bank, faiz kararı sonrası enflasyon tahminini açıkladı

Deutsche Bank, faiz kararı sonrası enflasyon tahminini açıkladı

Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentilerin altında kalan faiz artışı sonrasında yayımladığı analizinde TÜFE'yi yıl sonu yüzde 50'ye yakın seviyede öngördü.



Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışının beklentilerin altında kalmasının ardından yayımladığı analizde Türkiye'de yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 50'ye yaklaşabileceğini öngördü. Banka, TCMB'nin daha fazla faiz artışına ihtiyaç duyduğunu belirterek, güçlü bir mali konsolidasyon önlemi olmaması durumunda enflasyonun yüksek seviyelere çıkabileceği uyarısında bulundu.

Deutsche Bank stratejisti Christian Wietoska tarafından cuma günü yayımlanan raporda, TCMB'nin faiz kararının doğru tespitler içerdiği, ancak yapılan faiz artışının "hayal kırıklığı" yarattığı ifade edildi. Analizde, faiz kararının ardından kur hareketlerinin yatırımcıları ikna etmekte yetersiz kaldığı vurgulandı. Bankanın raporunda ayrıca, mevcut değişkenler göz önüne alındığında yıl sonuna kadar faiz oranlarının yüzde 25 veya daha yüksek seviyelerde kalması gerektiği düşüncesine vurgu yapıldı.

Deutsche Bank, faiz artışının yeterli olmadığına ve yüksek enflasyonla mücadele için daha güçlü adımlar atılması gerektiğine işaret ederek, nihai faiz tahminini yüzde 27 olarak korudu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön