28 / 04 / 2024

Dev adam Sultan Kösen için boyuna uygun ev yapılacak!

Dev adam Sultan Kösen için boyuna uygun ev yapılacak!

Dünyanın en uzun boylu adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Sultan Kösen, Mardin'de kendisine uygun standartlarda bir ev yapılmasını istiyor. Kösen'in talebi Başbakan'dan kabul gördü...



Dünyanın en uzun boylu adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Mardinli Sultan Kösen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kendisine uygun standartlarda bir ev yapılması için söz verdiğini söyledi.


2.51 santim metrelik boyu ile 'Dünyanın en uzun adamı' ünvanını elinde bulunduran Mardinli Sultan Kösen, yapılacak ev için Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret etti. 


En büyük arzusunun bir ev sahibi olmak olduğunu belirten Sultan Kösen "Geçtiğimiz günlerde sayın Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile görüşmemizde bir ev istedim. Bana vali ile görüşüp, sorunumu halledeceğini ifade etti. Bu talebi iletmek için de sayın valimizi ziyaret ettim. Ben zaten daha önce de Mardin'e yerleşmek istiyordum. Mardin'e yerleşmek ve yabancı dil öğrenmek istiyorum. Evlendim, şu an babamla kalıyorum. Ben normal standart evlerde kalamıyorum. Arkadaşımı ziyarete gittiğimde oturduğum koltuk çöktü. Başıma çok olaylar geldi. Benim için hayat çok zor. Bebek sahibi olmak için kısmet diyorum. İnşallah bebeğimiz de olur" diye konuştu.




Geri Dön