18 / 07 / 2024

Dev bankadan kaçış hızlandı iddiası

 Dev bankadan kaçış hızlandı iddiası

İflas edecek söylentileri uluslararası piyasaları çalkalayan İsviçre bankası Credit Suisse'nin özel bankacılık müşterilerinin bankadaki paralarını çektikleri ileri sürüldü.




Müşterilerinin kaçışını engellemeye çalışan Credit Suisse  çalışanları, müşterilerin para kaybı yaşamayacaklarını ama garanti olması açısından paralarını kısa vadeli ABD hazine bonolarına yatırım yapmalarını tavsiye ettiği bildirildi. Credit Suisse ile ilgili basında çıkan bazı haberlere göre; banka 4.5 milyar frank civarındaki sermaye açığını kapatmak için bazı birimlerini satmayı planlıyor. Basında çıkan haberlere göre; satılması düşünülen birimler arasında Zürih borsasını yöneten SIX Group'taki hisseler, borsada işlem gören bir İspanyol yatırım şirketi olan Allfunds'un yüzde 8.6 oranındaki hissesi, iki uzman İsviçre bankası, Pfandbriefbank ile Bank-Now ve American Express ile bir ortak girişim olan Swisscard öncelikli olarak yer alıyor. Öte yandan stratejik yeniden yapılanma programının sunulmasına iki haftadan az bir süre kala, dev bankanın yöneticilerinin, grubun 50 bin civarında olan çalışanından 6 binini de işten çıkarmaya hazırlandığı da ifade ediliyor.

Vergi soruşturması iddiası

Geçtiğimiz günlerde ise,  ülkenin Adalet Bakanlığının, vergi kaçakçılığı suçlamaları karşısında uzlaşmaya vararak 2,6 milyar dolarlık ceza ödemesinden 8 yıl sonra İsviçre merkezli Credit Suisse'in ABD'li müşterilerinin varlıklarını yetkililerden saklamasına yardım etmeye devam edip etmediğini araştırdığı ifade edildi. Bloomberg'in isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, bankanın ABD'li hesap sahiplerinin yüz milyonlarca dolarlık varlıklarına ilişkin bilgileri saklamalarına yardım edip etmediğinin incelendiği ileri sürüldü.

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse, 2014 yılında ABD'li müşterilerinin vergi kaçırmasına yardım ettiği suçlamalarını kabul ederek 2,6 milyar dolarlık para cezası ödemişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön