18 / 07 / 2024

İsviçre Bankası

İsviçre Bankası

İflas edecek söylentileri uluslararası piyasaları çalkalayan İsviçre bankası Credit Suisse'nin özel bankacılık müşterilerinin bankadaki paralarını çektikleri ileri sürüldü.

O ilde İsviçre modeli köyler kurulacak! İmar çalışmaları yıl sonunda tamam: Bu mahalleler... 

Düzce'de 7 mahallede ‘şehir konforunda köy’ konsepti ile yerleşim yerlerinin şehir hizmetlerinden yararlanması sağlanırken köy özelliği de saklanacak. ‘İsviçre Modeli’nin uygulanacağı köylerdeki imar planı çalışmalarının sene sonunda bitirilmesi hedefleniyor.  

Türkiye'deki milyoner sayısının yüzde 43 artması bekleniyor!

İsviçre'nin en büyük bankası UBS'in yayımladığı Küresel Servet Raporu’nda önümüzdeki 5 sene içerisinde Türkiye'deki milyoner sayısında yüzde 43'lük artış beklendiği belirtildi.

İsviçreli dev bankadan gümüş için yeni tahmin! Altını sollayıp geçecek! 7 ay sonra tam bu kadar olacak!

İsviçre'nin en büyük bankası UBS'den yeni gümüş tahmini geldi. Dev banka, gümüşün altından daha yüksek performans sergileyeceğini belirtti. 

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

İsviçre Sismoloji Servisi'nden açıklama: İstanbul depremi önceden bilinebilir mi? Deprem etkileri neden farklı?

Eşit derecede güçlü depremlerin etkilerinin farklı olmasının sebepleri merak ediliyor. İsviçre Sismoloji Servisi'nin müdür yardımcısı Florian Haslinger, depremlerle ilgili konuştu ve açıklamasında İstanbul depremine de değindi. 

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

Zürih merkezli bir İsviçre bankası UBS Group AG tarafından yayımlanan 2023 yılı raporunda dünya genelinde dolar milyarderlerinin kaynağının miras olduğu ortaya çıktı. 

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut yapılacağını açıkladı.

İş Bankası'ndan emekliler için flaş açıklama! SSK ve Bağkur emeklileri acil bakın!

Yaptığı kampanyalarla dikkat çeken İş Bankası'ndan emekliler için müjdeli haber geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, İş Bankası emeklileri sevindirecek rakamları arka arkaya paylaştı. İşte o detaylar...

Ülkenin en büyük ikinci bankası 3 bin kişiyi işten çıkaracak!

UBS Group, İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse'i devralmasının ardından 3 bin kişilik işten çıkarmayı kapsayan tasarruf planını devreye soktu.

İsviçre 85 bin işçi alacak!

Çeşitli alanlarda eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt dışından işçi alımına başlayan İsviçre’de çalışmak isteyenler, uzmanı oldukları meslek grubuna göre başvuruda bulunabilecek. Peki kimler İsviçre’de çalışmak için başvurabilir?

İsviçre’nin rakip bankaları birleşiyor! UBS, Credit Suisse'i devralıyor!

İsviçre’nin en büyük bankası olan UBS, sektördeki en ciddi rakiplerinden biri olan Credit Suisse'in devlet yardımıyla devir alınmasıyla ilgili işlemleri 12 Haziran tarihinde tamamlayacağını açıkladı.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından yayınlanan resmi verilere göre Nisan ayında Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor.  

İsviçre Bankası Haberi

İsviçre Bankası

Batacak mı, batmak için fazla büyük olduğu için kurtarılacak mı tartışmalarının odağındaki İsviçreli banka Credit Suisse'in iflas edebileceği iddiası piyasaları çalkalamaya devam ediyor. Zor durumda olduğu ileri sürülen bankadan özel bankacılık müşterilerinin bir kısmının paralarını çektikleri iddia edildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; birçok milyarder, bankadaki servetlerini riske atmamak için paralarını çekmeye başladı. Asya ve Ortadoğu'nun dolar milyonerlerinin paralarını çektikleri belirtilirken bankanın özel müşteri bölümünde uzun kuyrukların oluştuğu belirtiliyor.

"Çalışanlar güvence vermeye çalışıyor"

Müşterilerinin kaçışını engellemeye çalışan Credit Suisse  çalışanları, müşterilerin para kaybı yaşamayacaklarını ama garanti olması açısından paralarını kısa vadeli ABD hazine bonolarına yatırım yapmalarını tavsiye ettiği bildirildi. Credit Suisse ile ilgili basında çıkan bazı haberlere göre; banka 4.5 milyar frank civarındaki sermaye açığını kapatmak için bazı birimlerini satmayı planlıyor. Basında çıkan haberlere göre; satılması...