02 / 10 / 2024

Dev bankadan peş peşe şok iddalar! Emtia patlayacak, petrolde ralli başlayacak!

Dev bankadan peş peşe şok iddalar! Emtia patlayacak, petrolde ralli başlayacak!

Finansal yatırımcı küresel çapta parasını bu sene nerede değerlendireceğini araştırırken, dünyanın en büyük bankalarından Goldman Sachs’tan çok önemli bir açıklama geldi. Peki bu dev banka, 2023 senesi için hangi yatırım araçları için iddialı konuştu?




ÇİN TOPARLANIRKEN, TALEP YETERSİZ!

Bu sene yüksek faiz seviyeleri ve sıcak hava şoku nedeniyle fiyatlarda gerileme ile başladığını hatırlatan Currie, “Fakat Çin’de talep toparlanıyor ve arz ise yetersiz durumda. Bu durum da yükselen fiyatlar için bir gösterge anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

Dev bankadan peş peşe şok iddalar! Emtia patlayacak, petrolde ralli başlayacak!

Currie, İngiltere’nin başkenti Londra'da yaptığı konuya ilişkin sunumunda, “Emtialar için böylesine iyimser bir ortama rastlamak zor” derken, ister kritik seviyelerdeki stoklara, isterse üretim kapasitesine bakılsın, ortada bir arz eksikliği olduğunun aşikar olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında 2007- 2008 yıllarında yaşanan rekor emtia rallisini hatırlatan ve durumun benzer olduğunu söyleyen Currie, sadece Avrupa doğal gazının, envanterlerin yeterli seviyede olması sebebiyle emtiadaki olumlu fiyat görünümünün istisnasını oluşturduğunu belirtti.

“PETROLDE YENİDEN RALLİ YAŞANABİLİR!”

Jeff Currie bunun dışında, geçtiğimiz günlerde açılan Çin’deki toparlanmayla birlikte batıdaki faiz artırımlarının sona ermesi durumunda petrolde talep patlaması ve ralli yaşanabileceğini de iddia etti.

Geçtiğimiz sene merkez bankalarının faiz artışları ve Çin’deki sert Covid kısıtlamaları emtia piyasasında talebi zayıflatmış, ancak savaşın yarattığı arz sorunları, enerji ve gıda tarafında dalgalı bir görünüme neden olmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön