27 / 04 / 2024

EYT’liler ve kadro bekleyen sözleşmeliler dikkat! Peş peşe çok önemli açıklama geldi!

EYT’liler ve kadro bekleyen sözleşmeliler dikkat! Peş peşe çok önemli açıklama geldi!

Yaklaşık 2.6 milyon EYT’li ile kadroya geçmeyi bekleyen sözleşmeli kamu personelini çok yakından ilgilendiren açıklamalar peş peşe geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu iki konu hakkında peş peşe çok önemli detaylar verdi!..



Kamuda görev yapan sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.

Söz konusu teklifle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş hem düzenlemenin kanunlaşmasını EYT’lileri hem de kadro bekleyen sözleşmeli kamu personelini ilgilendiren çok önemli açıklamalar yaptı.

EYT’liler ve kadro bekleyen sözleşmeliler dikkat! Peş peşe çok önemli açıklama geldi!

Öncelikle sözleşmeli personelin personelin merak ettiği detaylarla ilgili konuşan Elitaş, düzenleme ile 28 Kasım 2022 öncesi işe başlayanların kadroya geçeceğini bildirdi. Elitaş’ın açıklamasına göre, toplamda 458 bin 615 sözleşmeli çalışan kadroya geçerken, belediyelerde çalışanlar ise 3 sene şartı olmadan kadroya alınacak.

Açıklamalarında EYT düzenlemesi konusuna da değinen Elitaş, "EYT çalışmasını bitireceğiz ancak bizden bir tarih istemeyin" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sözleşmelilerle alakalı teklifin yasalaşması durumunda 28 Kasım 2022 öncesi işe başlayanların kadroya geçeceğini kaydetti. Buna göre, toplam 458 bin 615 sözleşmeli çalışan kadroya geçecek, belediyelerde çalışanlar 3 yıl şartı olmadan kadroya alınacak.

Mustafa Elitaş, belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin 3 sene şartı aramadan kadroya geçeceğini ve teklifin toplam 458 bin 615 sözleşmeli çalışanı kapsayacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön