10 / 05 / 2024

EYT’liler ve kadro bekleyen sözleşmeliler dikkat! Peş peşe çok önemli açıklama geldi!

EYT’liler ve kadro bekleyen sözleşmeliler dikkat! Peş peşe çok önemli açıklama geldi!

Yaklaşık 2.6 milyon EYT’li ile kadroya geçmeyi bekleyen sözleşmeli kamu personelini çok yakından ilgilendiren açıklamalar peş peşe geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu iki konu hakkında peş peşe çok önemli detaylar verdi!..



3 sene üst üste sözleşmesi tekrar edilen kişilerin, aday memur kadrosundan 3 yılın sonunda memur kadrosuna girmeyi hak ettiklerini hatırlatan Elitaş, “Düzenlemeyle, ile 28 Kasım 2022 yılından önce sözleşmeli olanlar hiç beklemeden doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kişiler ayrıca 1 sene süre ile aynı görevde çalıştıktan sonra tayin haklarını elde etmiş olacak. Kapsam dahilinde sayıları 458 bin 615 sözleşmeli personel, unvan değişikliği, görevde yükselme, memuriyet güvencesi ve tayin haklarına sahip olacak. Diğer yandan kadroya geçmeyecek sözleşmelilerin hakları ise şahsa bağlı olarak korunacak” ifadelerini kullandı.

 EYT’liler ve kadro bekleyen sözleşmeliler dikkat! Peş peşe çok önemli açıklama geldi!

“EYT İÇİN TAKVİM BEKLEMEYİN!”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT ile ilgili yapılacak yasal düzenleme için de “EYT ile ilgili taslak metin henüz Meclise gelmedi. EYT çalışmasını bitirecek, yasalaştıracağız ancak bir süre gerekiyor, EYT konusunda bizden takvim beklemeyin. İlgili bakanlıktan beklenen metin geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi olacak” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön