17 / 05 / 2024

Dev finans kuruluşundan şok rapor! 2023 yılında iflaslar yüzde 21 oranında artacak

Dev finans kuruluşundan şok rapor! 2023 yılında iflaslar yüzde 21 oranında artacak

Küresel çapta küçük ve orta ölçekli işletmelerin başı çektiği iflas dalgasının yavaş yavaş büyük firmaları da etkisi altına alacağı ileri sürülüyor. Allianz Trade, yayınladığı rapor ile dünya ekonomilerini yakından ilgilendiren iflas riskine dikkat çekerken, en kırılgan sektörleri de açıkladı.



SIRA BÜYÜK FİRMALARDA…

‘Küresel İflas Raporu’na göre, iflasların büyük çoğunluğunu küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturduğuna dikkat çekilirken, bu eğilimin yavaş yavaş büyük firmalara da yayılmaya başladığına işaret edildi. Sözkonusu durumun ekonomilerde bir domino etkisi riski yarattığına işaret edildi.

Raporda, küresel düzeyde, büyük çaplı iflasların sayısının 2022 yılının son çeyreğinde 88 adede ulaşarak pandemi öncesi gerçekleşen seviyelerin biraz üzerine çıktığı kaydedildi. Raporda, geçen yılın tamamı için küresel sayıya en fazla katkıda bulunan üç sektörün inşaat, perakende ve hizmet sektörü olduğu vurgulanırken, küresel büyümenin ise bu yıl yüzde 2,2 ile yavaşlamasının da beklendiği ifade edildi.

Raporda, 2024 yılında ise ılımlı bir toparlanma olacağı tahminine yer verilirken ancak bu toparlanmanın iflaslarda bir düşüşü tetikleyecek seviyelerin altında kaldığı ileri sürüldü. Allianz Trade’in raporuna göre, düşük büyümenin yanı sıra kar oranlarındaki baskının artması, nakit tamponlarının zayıflaması ve daha sıkı finansman koşulları iflasların yeniden artmasına yol açabilecek nitelikte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön