30 / 04 / 2024

Dev finans kuruluşundan şok rapor! 2023 yılında iflaslar yüzde 21 oranında artacak

Dev finans kuruluşundan şok rapor! 2023 yılında iflaslar yüzde 21 oranında artacak

Küresel çapta küçük ve orta ölçekli işletmelerin başı çektiği iflas dalgasının yavaş yavaş büyük firmaları da etkisi altına alacağı ileri sürülüyor. Allianz Trade, yayınladığı rapor ile dünya ekonomilerini yakından ilgilendiren iflas riskine dikkat çekerken, en kırılgan sektörleri de açıkladı.



Allianz Trade küresel çapta iflas araştırmalarına ilişkin raporunu kamuoyu ile paylaştı. Kurum, ülkelerin tek tek iflas seviyelerini analiz ederek sonuçlarını bir rapor halinde duyurdu. 'Küresel İflas Raporu, dünya ekonomi açısından ürkütücü bir gerçeği gözler önüne seriyor. Raporda, dünya çapında iflasların 2023 yılında yüzde 21, 2024 yılında ise yüzde 4 oranında artacağı belirtiliyor.

Dev finans kuruluşundan şok rapor! 2023 yılında iflaslar yüzde 21 oranında artacak

Allianz Trade’in raporunda, Avrupa'da, iflasların 2023 yılında Fransa'da yıllık yüzde 41 artarak 59 bine ulaştığına dikkat çekildi. Sözkonusu ‘Küresel İflas Raporu’nda, İngiltere'de iflasların artış oranının yüzde 16’ya ulaşarak 28 bin 500'e ulaştığı, Almanya'da yüzde 22 artışla 17 bin 800'e ve İtalya'da ise yüzde 24’lük oranındaki büyüme ile 8 bin 900'e ulaşmasının beklendiğine işaret edildi.

Rapora göre, ABD'de ise daha sıkı kredi koşulları ve belirgin ekonomik yavaşlamanın bir sonucu olarak 2023 yılında iflaslarda yüzde 49'luk bir artışın gerçekleşmesi öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön