04 / 05 / 2024

Dev ortaklık meyve vermeye başladı! Ford ve Tesla hisseleri % 7'nin üzerine çıktı

Dev ortaklık meyve vermeye başladı! Ford ve Tesla hisseleri % 7'nin üzerine çıktı

Ford Motor Co hisseleri, ABD'li 2 numaralı otomobil üreticisinin elektrikli araç sahiplerinin Kuzey Amerika'daki rakip Tesla Inc'in şarj istasyonlarına erişmesine izin veren bir anlaşmayı duyurmasının ardından Cuma günü %7'den fazla arttı.



Ford CEO'su Jim Farley CNBC'ye verdiği demeçte Tesla'nın Supercharger'larının Amerika Birleşik Devletleri'nde EV şarjı için standart haline gelebileceğini söyledi, ancak şunları ekledi: "Adaptörler ve yazılımla, şu anda standardın ne olduğu konusunda gerçekten bir seçim yapmak zorunda değiliz, ancak bence serbest piyasada oynayacak."

Öğleden sonraki ticarette Ford hisseleri %7,6 artışla 12,25 dolardan, Tesla hisseleri ise %7,5 artışla 197,95 dolara yükseldi.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, Ford-Tesla anlaşmasını övdü, ancak CNBC'ye Biden yönetiminin bir EV şarj standardı dikte etmeyeceğini söyledi. "Tesla olağanüstü bir ağ kurdu ... Bu çabanın bir parçası olmaları bence müthiş bir haber."

Dev ortaklık meyve vermeye başladı! Ford ve Tesla hisseleri % 7 nin üzerine çıktı

Analistler, şarj istasyonlarına erişimin, şimdiye kadar elektrikli araçların daha geniş çapta kabul görmesinin önündeki ana engellerden biri olarak kabul edildiğini söylüyor.

Farley, General Motors Co ve diğer otomobil üreticilerinin Tesla'nın EV şarj cihazları ile Kombine Şarj Sistemi (CCS) arasında seçim yaparken "büyük bir seçim yapmaları gerektiğini" ekledi.

CCS, DC hızlı şarj için rakip bir şarj fişi standardıdır.

Dev ortaklık meyve vermeye başladı! Ford ve Tesla hisseleri % 7'nin üzerine çıktı
 


Geri Dön