28 / 04 / 2024

Devlet, eşi vefat eden kadınlara konut desteği veriyor! 500 bin TL'lik destek için işte bu şartlar aranıyor...

Devlet, eşi vefat eden kadınlara konut desteği veriyor! 500 bin TL'lik destek için işte bu şartlar aranıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara konut desteği verileceğini açıkladı. 500 bin TL destek sağlanacak proje ile bilgileri bakanlığın resmi sitesinden yayımlandı. İşte detaylar...



Devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla eşit vefat eden kadınlara sosyal destek sağlayacak. Detayların hepsinin açıklandığı destek ödemesinin 500 bin TL olduğu belirtildi. 

Eşi vefat etmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 Sayılı Kanun kapsamındaki kadınlara yönelik Türkiye genelinde 2023 adet konut yapımını hedefleyen, yerel yönetimler ve hayırseverlerin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bir konut destek programı olarak hayata geçti. 

Söz konusu destekten, Kontenjan tanımlanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının bulunduğu ilçelerde ikamet eden 18 yaş üstü aile bireyler yararlanacak. 

Eşi vefat etmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 sayılı Kanun kapsamındaki kadınlar faydalanacak. Ayrıca Konutların yapıldığı ilde ikamet etmek, Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dâhil barınma yardımı programı kapsamında devam eden ev yapım yardımı kapsamında destek almamış olmak şartlarını taşımak gerekecek.

Devlet, eşi vefat eden kadınlara konut desteği veriyor! 500 bin TL lik destek için işte bu şartlar aranıyor...

EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINA 500 BİN TL KONUT DESTEĞİ

T.C. vatandaşı olan,  3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamından faydalanan, eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu hane özelliğine haiz olmak kaydı ile diğer eşi vefat etmiş çok çocuklu aile özelliğine sahip olanlara program kapsamında hane başına 500.000 lira destek sağlanacak. 

Ev alımlarında tek seferde ev yapımlarında ise üç dilim halinde kaynak aktarılacak.

Kadınlar destekten faydalanmak için İllerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYD) başvurulacak.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, barınma sorunu yaşayan vatandaşlara 35 bin TL ile 500 bin TL arasında değişen maddi destek imkanı sağlanıyor. Söz konusu destek, 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan desteğe muhtaç ve ailelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik yürütülen yardım olarak faaliyet gösteriyor.


Emlak Konut GYO'nun 2 projesinde asgari şirket payı geliri arttı! 

Saray Belediyesi 14 arsa satacak! Tekirdağ'da arsa fırsatını kaçırmayın!

Gümüş fiyatları ne olur?


Geri Dön