06 / 05 / 2024

Devlet Su İşlerinde çalışma imkanı! KPSS şartı yok! İşte başvuru detayları!

Devlet Su İşlerinde çalışma imkanı! KPSS şartı yok! İşte başvuru detayları!

Devlet Su İşlerinde çalışma imkanı. Son dönemde Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımlarını arttırdı. İşte detaylar!



Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yayımlanan son ilana göre, çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu üzerinden bekçi alımı yapılacak. Alımlarda KPSS şartının olmadığı açıklandı buna ek olarak da 18-40 yaş şartının olduğu belirtildi. DSİ bekçi alım ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Şimdilik sadece 21 ilde yapılacak olan bekçi alımı için şartlar açıklandı. 18 ile 40 yaş şartı ve adayların en az lise mezunu olması gerektiği belirtildi.

DSİ BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 25/07/2022-29/07/2022 tarihleri arasında elektronik ortamdan yapabileceklerdir.

DSİ İŞE ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

DSİ işe alımda şartlar şunlardır;

  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; aftan yararlanmış olsa da Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak şartı.
  • 18 yaşını tamamlamak.
  • İlana 25/07/2022 tarihi itibariyle en fazla 40 yaşında olmak.
  • Son başvuru tarihi itibariyle en az lise ve dengi okullardan mezun olmak.
  • Askerlik ile ilişiğinin olamaması.
  • 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun Gereğince geçerliliği devam eden Silahlı Özel Güvenlik belgesi ve kartına sahip olmak.
  • Sağlık Bakanlığının onayından geçmiş Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporuna sahip olmak.
  • 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümlerince arşiv araştırması sonucuna göre atamaya engeli bulunmama durumu.

2022 hububat desteği ne kadar? Hububat fark ödemesi 2022 ne kadar?

Türkiye’de hangi meslekler hemen iş buluyor? İşsiz kalmayan meslekler! İşte detaylar!

Almanya, Türkiye’den işçi istiyor! Maaşlar göz dolduruyor! İşte detaylar!


Geri Dön