28 / 04 / 2024

Devlete ait binaların bakımı ve onarımı!

Devlete ait binaların bakımı ve onarımı!

Devlete ait binaların bakımı ve onarımı gibi işler, Devlet Binaları İşletme, Bakım, Onarım Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler doğrultusunda yürütülüyor. İşte devlete ait binaların bakımı ve onarımı ile ilgili esaslar...



Devlete ait binaların bakımı ve onarımı!

Devlete ait binaların ve müştemilatın mimari, yapım yönünden bakım ve onarımlarının yapılması ve bu binaların içinde veya dışında olup bina ile ilgili tesis ve donatımın işletme, koruyucu bakımları onarımları ve temizlik işleri "Devlet Binaları İşletme, Bakım, Onarım Yönetmeliği" hükümlere göre yürütülüyor.


Devlet binalarının işletilmesi; bina içinde veya dışında bina ile ilgili tesis ve donatımın (hazırlanmış ve hazırlanacak talimat, izahname ve tarifnamelere uygun şekilde, nitelikleri tayin edilmiş yeter sayıda elemanların görevlendirilmesi ile) düzenli olarak hizmete hazır bulundurulması oluyor.


Devlete ait binaların bakımı:

Bakım, yukarıda bahsi geçen yönetmelik kapsamına giren binaların, bina içinde veya dışında bina ile ilgili tesis ve donatımın temizliğinin, gerekli yağlama, boya, badana işlerinin yapılması, belirli aralıklarla kontrol edilmesi ve ufak onarımlarla hizmetin aksamasının önlenmesi işi olarak ifade ediliyor.


Devlete ait binaların onarımı:

Onarım bu Yönetmelik kapsamına giren binaların, bina içinde veya dışında bina ile ilgili tesis ve donatımın enaz kanuni kullanma süreleri içinde hizmete hazır bulundurulmaları amacile yapılan inceleme sonunda gerekliliği ortaya çıkan yenileme, düzeltme ve değişiklik yapma işleri olarak karşımıza çıkıyor.


Devlete ait binaların bakım ve onarım zamanı

Bakım işleri zaman yönünden haftalık, aylık, mevsimlik, yıllık ve gerektiğinde olmak üzere hazırlanmış ve hazırlanacak talimat, izahname ve tarifnamelerdeki teknik esaslara göre bina, tesisat ve donatıma uygulanır.


Onarım işleri acil haller dışında öncelik ve önemleri sırasına göre düzenlenecek yıllık program uyarınca yürütülür.


Temizlik işleri yürütme organlarınca düzenlenecek zamanlarda ve tespit edilecek esaslara göre yürütülür.



Devlet Binaları İşletme, Bakım, Onarım Yönetmeliği!


Geri Dön