12 / 05 / 2024

Devlet Binaları İşletme Bakım Onarım Yönetmeliği

Devlet Binaları İşletme Bakım Onarım Yönetmeliği

Devlete ait binaların bakımı ve onarımı gibi işler, Devlet Binaları İşletme, Bakım, Onarım Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler doğrultusunda yürütülüyor. İşte devlete ait binaların bakımı ve onarımı ile ilgili esaslar...

Devlet Binaları İşletme, Bakım, Onarım Yönetmeliği!

Devlet Binaları İşletme, Bakım, Onarım Yönetmeliği 27 Ekim 1971 tarihinde 13999 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, devlete ait olan binaların işletme, bakım ve onarım işleri ile ilgili esaslara yer veriliyor...

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

Deprem bölgesinde çalışanların maaşını devlet ödeyecek! Kim ne kadar maaş alacak?

Deprem felaketi nedeniyle bölgede hasar alan birçok işletme faaliyetini durdurmak zorunda kalırken, bu işyerlerinde çalışanların maaşları devlet tarafından ödenecek. Pandemi dönemindeki kısa çalışma ödeneği, depremle birlikte tekrar geri dönerken, kim ne kadar alacak sorusunun cevabı da netleşti.

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Ankara Duatepe Devlet Hastanesi'nin eski binası kaderine terk edildi!

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Duatepe Devlet Hastanesi 2017 yılında boşaltılarak yeni binasına taşınmıştı. Boşaltılan binalar ise hiç bir amaçla kullanılmayarak kaderine terk edildi. 

Devlet 2020'de hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödedi!

Devlet bakanlık binalarının birçoğuna kira ödüyor. Geçen yıl, hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödeyen devlet, toplamda 1.5 milyar TL kira ödemesi yaptı.

Nazilli Devlet Hastanesi'nin eski binası yıkılıyor!

Nazilli Belediyesi, Zafer Mahallesi’ndeki 2013’te depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan eski devlet hastanesi binalarının yıkımına başladı..

Eski Nazilli Devlet Hastanesi'nin yerine ne yapılacak?

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın'daki eski Nazilli Devlet Hastanesi ve eski Nazilli Sigorta Hastanesi'nin binaları ve arazileriyle ilgili projeler olup olmadığını sordu..

Van'da terörün zarar verdiği binalar yenilendi!

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler sırasında terör örgütü yandaşlarınca Van'da zarar verilen aralarında Kur'an kurslarının da bulunduğu binalar, devlet ve vatandaşların katkısıyla eskisinden daha iyi duruma getirildi.

Devlet ormanlarındaki karayolu binaları bedelsiz devredilecek!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlan kanun ile birlikte Orman Kanununa geçici madde eklenerek, devlet ormanlarındaki karayolu binaları Karayolları Müdürlüğüne bedelsiz devredilebileceği kararı alındı.

Hendek Devlet Hastanesi’nin yolu genişletiliyor!

Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Koordinasyonluğunda, yeni Hendek Devlet Hastanesi’ne giden yol güzergahında Hendek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, yol genişletme çalışmaları yapılıyor.

Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?

30 yataklı eski Çiğli Devlet Hastanesi binaları, 21 Mayıs'ta saat 24.00'dan itibaren sağlık hizmetinı durdurarak 517 yataklı tam donanımlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne taşınacak

Yeşil binalar yabancıların gözdesi!

Fransa'da tanıtılan yeşil binalar yabancıların gözdesi. Altensis Yönetici Ortağı Emre llıcalı, "Bu projeler, kira getirişi yüksek, işletme giderleri düşük olduğu için dikkat çekiyor"dedi.

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü'nün binaları yenilendi!

2015 yılı içerisinde Düzce Orman İşletme Müdürlüğü yerleşkesi içerisinde bulunan İdare Binası ve lojmanlar ile Doğanlı, Muncurlu Toplu Koruma Ekip binaları ve Muncurlu Depo Binası yapılan tadilatlarla yeni görünümlerine kavuştu.

Devlet Binaları İşletme Bakım Onarım Yönetmeliği Haberi

Devlet Binaları İşletme Bakım Onarım Yönetmeliği

Devlete ait binaların bakımı ve onarımı!

Devlete ait binaların ve müştemilatın mimari, yapım yönünden bakım ve onarımlarının yapılması ve bu binaların içinde veya dışında olup bina ile ilgili tesis ve donatımın işletme, koruyucu bakımları onarımları ve temizlik işleri "Devlet Binaları İşletme, Bakım, Onarım Yönetmeliği" hükümlere göre yürütülüyor.


Devlet binalarının işletilmesi; bina içinde veya dışında bina ile ilgili tesis ve donatımın (hazırlanmış ve hazırlanacak talimat, izahname ve tarifnamelere uygun şekilde, nitelikleri tayin edilmiş yeter sayıda elemanların görevlendirilmesi ile) düzenli olarak hizmete hazır bulundurulması oluyor.


Devlete ait binaların bakımı:

Bakım, yukarıda bahsi geçen yönetmelik kapsamına giren binaların, bina içinde veya dışında bina ile ilgili tesis ve donatımın temizliğinin, gerekli yağlama, boya, badana işlerinin yapılması, belirli aralıklarla kontrol edilmesi ve ufak onarımlarla hizmetin aksamasının önlenmesi işi...