23 / 07 / 2024

Devletten annelere 16 bin lira! Tek hamleyle para hesabınıza yatıyor

Devletten annelere 16 bin lira! Tek hamleyle para hesabınıza yatıyor

Sosyal devlet yardımları kapsamında milyonlarca anne destek alıyor. Doğum nedeniyle çalışma dünyasından uzak kalan kadınlar es geçilmiyor. Devlet tarafından sağlanan bu yardım 16 hafta boyunca ödeniyor. İşte tüm detaylar...




16 HAFTADAN HESAPLANIYOR
Doğum öncesi ve doğum sonrası kullanılan toplam 112 gün yani 16 haftayı kapsayan süreç, ikiz ve üçüz çocuklarda artıyor. İkiz veya üçüz çocukta izin süresine 2 hafta daha ekleniyor. Anneler adına açılan Ziraat Bankası hesaplarına yatırılıyor ve E-Devlet üzerinden kontrolü sağlanabiliyor.

BABALARA ÖDEME NASIL YAPILIR?
Doğum yapan annelere verilen paralarda babalardan faydalanamıyor. Doğum parası, anne ve babanın her ikisinin sağ ve Türk vatandaşı/Mavi kartlı olması halinde anne üzerinden verilebiliyor. Annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı olmaması veya annenin vefat etmiş olması halinde söz konusu işlemler baba üzerinden yapılabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön