18 / 05 / 2024

Devletten fatura desteği! Formu doldurana 1.366 TL veriliyor!

Devletten fatura desteği! Formu doldurana 1.366 TL veriliyor!

Son dönemde doğalgaza gelen zamların ardından hükümet dar gelirli vatandaş  için fatura desteği vermeye başladı. Peki fatura desteğine başvurular nasıl yapılıyor?



DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş sağlayan vatandaşlar sonrasında sosyal yardım başvurusu cümlesini aratarak söz konusu sayfaya yönlenebilir. Bu kısımda bulunan başvuru ekranı aracılığıyla yeni başvuru sekmesine giriş yapılır ve açılan penceredeki KVKK onaylanır. Girmiş olduğunuz bilgiler tastik edildikten sonra doğalgaz destek miktarının hesaplanabilmesi adına şahsa ait özel bilgiler doldurulur.

Tüm bu bilgiler eksiksik girildiği takdirde başvuru talebi onaylanır ve işlem sonlandırılır.

Devletten fatura desteği! Formu doldurana 1.366 TL veriliyor!

Elektrik faturası desteği için herhangi bir başvuru yapmanız şart değil.

 Elektrik yardımı 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; hali hazırda yardım alan kişilere kendiliğinden yatırılmaktadır. 2022 yılı adına 216 lira hesaplara yatırılmakta olup dolayısıyla doğalgaz desteği ile birlikte alan vatandaşlara devlet tarafından 1.366 liralık destek parası verilecektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön