06 / 05 / 2024

Devletten iki yıl ödemesi kredi! Yeni destek paketi açıklandı!

Devletten iki yıl ödemesi kredi! Yeni destek paketi açıklandı!

Devlet tarafından hayvancılıkla uğraşan ve hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlara 2 yıl geri ödemesiz ve 400 bin liraya kadar hibe desteği verileceği açıklandı. Hibe desteğinden en az elli adet hayvana kadar yaralanabiliyor. İşte hibe desteğinin ayrıntıları...



Fiyatın Yüzde 40’ı

Bakanlık tarafındanbu sene için desteklemeye esas damızlık gebe düve fiyatı 20 bin lira, 8-15 aylık damızlık boş (gebe olmayan) dişi sığır fiyatı 12 bin lira, damızlık gebe manda fiyatı 16 bin lira ve 8-15 aylık damızlık boş dişi manda fiyatı da 10 bin lira. Yani 20 bin liraya bir damızlık gebe düve satın aldığınızda, bunun yüzde 40’ı olan 8 bin lirayı devlet size hibe ediyor. Bir senede 50 baş hayvana kadar da hibe alım hakkınız var. 50 damızlık gebe düve aldığınızda hibe tutarı 400 bin liraya ulaşıyor.

Devletten iki yıl ödemesi kredi! Yeni destek paketi açıklandı!

2 Yıl Ödemesiz Kredi

Geriye kalan paranızı karşılama imkanınız bulunmuyorsa o kısımda devreye Ziraat Bankası devreye giriyor. Banka, bu yıl yüzde 7.10 faiz oranı ile  (piyasada bu oran yüzde 24’lerde) 1 hayvan için 16 bin lira civarında düve alım kredisi veriyor. 50 hayvanda tutar artıyor. 2 yıl geri ödemesiz kredinin, daha sonraki 5 yıl içinde uygun taksitler ile ödemesi yapılıyor.

Devletten iki yıl ödemesi kredi! Yeni destek paketi açıklandı!

Nereye Başvurulur?

Yapılan proğramda  ilk yılın 600 bin hayvan için hibe çıktı. Projenin ikinci senesinin bavuruları Kasım 2021 yılında alındı, şimdi mart ayında hibeye hak kazanan vatandaşların  isim listesinin açıklanacağı tarih bekleniyor.En yakın tarım il veya ilçe müdürlüklerine giderek verilen formları doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

Başvurular yapıldıktan sonraki işlemler nasıl olacak? Başvurunuz kabul edikten sonraki işlemler şu şekilde:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön