29 / 04 / 2024

Devre mülk sahiplerini dolandıran çeteye operasyon: 28 gözaltı!

Devre mülk sahiplerini dolandıran çeteye operasyon: 28 gözaltı!

Başkentte kurdukları çağrı merkezi aracılığı ile 110 devre mülk sahibini yüksek kar getirisi vaadiyle yaklaşık 2,5 milyon TL dolandırdığı iddia edilen çete üyelerine yönelik operasyonda 28 şüpheli yakalandı...



Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, birikimlerini değerlendirmek için devre mülk satın alan bazı emeklileri dolandırdığı tespit edilen çetenin üyelerini takibe aldı. 

Kurdukları çağrı merkezi ile önceden belirledikleri emeklileri, lüks ofislere davet ederek devre mülklerini yüksek kar getirisiyle Katar ve Dubaili iş adamlarına satma vaadinde bulunan çete üyelerinin, bunun için kurdukları "Prizma sistemi" adlı kooperatife komisyon yatırılmasını istediği belirlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu yöntemle 110 kişiyi yaklaşık 2,5 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 28 zanlı, güvenlik güçlerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, polis merkezine götürüldü.

Birikimini dolandırıcılara kaptırdı 

Mağdurlardan emekli din görevlisi Teyfik Seyrek, birikimleriyle satın aldığı devre mülk için kendisiyle iletişime geçti ve çetenin "Devre mülkünüzü çok yüksek fiyata yabancılara satacağız, ayrıca bir miktar daha para verirseniz sizi kooperatif üyesi yaparak arsa ve mülk sahibi yapacağız." vaadinde bulunduğunu söyledi.

Bunun üzerine ofise davet edildiğini ifade eden Seyrek, burada ikna edildiğini ve hafta sonu bankaların açık olmadığı zaman diliminde EFT yoluyla istediklere hesaba komisyon olarak para transferi yaptığını ancak bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca savcılığa başvurduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerine teşekkür eden Seyrek, vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Üç şehirde termal şok!

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan da Jet Fadıl mağduru!
 


 


Geri Dön