28 / 04 / 2024

Devre tatil tapusu olur mu?

Devre tatil tapusu olur mu?

Devre tatil, bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkını satın alınıyor. Bu kullanımlar için sözleşme imzalanıyor. Peki, devre tatil tapusu olur mu?



Devre tatil tapusu olur mu?

Devre tatil, bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkını satın aldığınız bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür kullanımlar için devre tatil sözleşmesi imzalanıyor.


Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşme oluyor.


Peki, devra tatil sözleşmesi imzalayanlara tapu verilir mi? Devre tatil tapusu olur mu?


Devre tatil; Mülkiyet payına bağlı olmayarak genelde turizm bölgelerinde belli tarihlerde tatil yapmak hakkı olup; Bu hakkın tapu siciliyle ilgisi yoktur, ayni bir hak olmayıp şahsi bir hakkı oluyor.


Satıcı veya sağlayıcı, tüketiciye verilen ön bilgilendirme formunda yer alan bilgilerle birlikte tüketicinin adı, soyadı, açık adresi ve diğer iletişim bilgileri ile tarafların sözleşmeyi imzaladığı yer ve tarihe ilişkin bilgileri de içeren bir sözleşme düzenlemek ve yazılı veya mesafeli olarak kurulan bu sözleşmelerin bir örneğini kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye vermek zorunda oluyor.


Daha ağır şekil şartları öngören kanun hükümleri saklıdır. Aksi halde satıcı veya sağlayıcı sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremez.


Devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön