29 / 04 / 2024

Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?



Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, tapu kredi kullanan kimsenin adına tescil ediliyor. Bu nedenle direkt konut kredisi ile evin tapusu ortak olmuyor.


Ancak bankaların ortak tapu adı altında ürünleri bulunuyor. Konut kredisi kullanarak taksit ödemeleri yapacak kişi, bir başka kişi tapuya ortak olabiliyor.


Ayrıca, kredi borcu ödenip taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması halinde taşınmazın yarısı bir başkası adına tescil edilebiliyor.


Taşınmazın tapusunun eşin adına tescil edilmek istenmesi halinde yasal mal rejimi söz konusu oluyor.


Kanunen evlilik süresince edinilen malların % 50'si eşe ait oluyor. Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıl olup; Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.



Krediyle alınan ev nasıl satılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön