13 / 05 / 2024

krediyle ortak hisseli ev alınır mı

krediyle ortak hisseli ev alınır mı

Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Haciz durumunda gayrimenkule aniden yeni ortak gelebilir!

Tapu, vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki haklarını belgeleyen önemli bir doküman. Hisseli tapu ise hak sahibinin birden çok kişi ile ortak olduğunu belgeliyor. Peki, Hacizli hisseli tapusu olanlar satış yaparken nelere dikkat etmeli?

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Hisseli taşınmazda istenmeyen ortak paydaşlıktan nasıl çıkarılır?

Hisseli taşınmazlarda diğer paydaşlar için durumu çekilmez hale getiren paydaş mahkeme yoluyla paydaşlıktan çıkarılabilir. Bu durumda ortaklıktan çıkarılan hissedara 3 seçenek sunulur.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu hakları bilmenizde yarar var

Hisseli tapu sahibi iseniz ve diğer ortaklar sizden habersiz olarak ortak taşınmaz üzerinde bir tasarrufta bulunduysa izleyebileceğiniz bir kaç yol var...

Hisseli tapu nasıl alınır? Ortak tapulu habersiz ev satışına nasıl engel olunur?

Hisseli tapuda birden fazla hak sahibi vardır. Bu tapu türünün üzerinden yapılan işlemlerde diğer tapulara göre farklılık göstermektedir.

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ortak hisseli tapunun nasıl ayrıldığı, hangi evrakların toplanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte hisseli tapuya sahip kişilerin merak ettiği ayrıntılar!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Hisseli taşınmazın satışı nasıl olur?

Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Ancak hisseli malda satışın yapılabilmesi için paydaşların ortak kararı gerekiyor. Peki, hisseli taşınmazın satışı nasıl olur? İşte hisseli taşınmaz satışları..

Hisseli dükkanın satışı nasıl olur?

Bir hisseli dükkanınız olduğunu ve tüm paydaşların verdiği ortak karar ile bu taşınmazı satmak istediğinizi düşünelim. Hisseli dükkanın satışı nasıl olur? Hisseli dükkanın satışı için neler gerekir?

Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Esas Gayrimenkul, FC Reit ile ortak işler yapmaya başladı!

Esas Gayrimenkul, İngiltere'nin en büyük fon şirketlerinden birisi olan FC Reit ile yüzde 30 hisseli ortak işler yapmaya başladı

Ortak hesaba yüzde 35 kadar gelir vergisi ödenecek!

Yürürlükteki Gelir Vergisi Kanunu değişecek ve banka hesabını ortak etmeye yüzde 35'e kadar gelir vergisi ödenecek...

krediyle ortak hisseli ev alınır mı Haberi

krediyle ortak hisseli ev alınır mı

Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, tapu kredi kullanan kimsenin adına tescil ediliyor. Bu nedenle direkt konut kredisi ile evin tapusu ortak olmuyor.


Ancak bankaların ortak tapu adı altında ürünleri bulunuyor. Konut kredisi kullanarak taksit ödemeleri yapacak kişi, bir başka kişi tapuya ortak olabiliyor.


Ayrıca, kredi borcu ödenip taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması halinde taşınmazın yarısı bir başkası adına tescil edilebiliyor.


Taşınmazın tapusunun eşin adına tescil edilmek istenmesi halinde yasal mal rejimi...