04 / 05 / 2024

Dibi görmesi bekleniyor! Altında düşüş devam edecek

Dibi görmesi bekleniyor! Altında düşüş devam edecek

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki ay da faiz arttıracağı tahminleri altını vurdu. Peş peşe gelen açıklamaların ardından altındaki düşüşün devam etmesi bekleniyor.



Dibi görmesi bekleniyor! Altında düşüş devam edecek

Fed yetkililerinin enflasyonla mücadele konusundaki kararlılıkları neticesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) faiz oranları artmaya devam ediyor. Son olarak Temmuz ayında yapılan 75 baz puanlık artışın ardından 20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan faiz toplantısında da benzer bir karar alınacağı öngörülüyor.

Altın fiyatları ise, 21 Temmuz'da kaydedilen 1.680,91 dolar ile en düşük seviyelerine doğru sert bir şekilde geriliyor.

Bu bilgiler ışığında bugün altının onsu, 1.708,5 dolara kadar geriledi. Yatırımcıların istihdam oranlarını görmezden gelmesi ve Fed’in kısıtlayıcı para politikalarına odaklanmasıyla altının onsunun  psikolojik sınır olarak görülen 1.700 doların altına düşeceği tahmin ediliyor.

Altın, Fed’in son faiz arttırımı ve önümüzdeki ayki beklentilerle birlikte son bir ay içinde yüzde 3,10 değer kaybetti.

FAİZ ARTTIRIMI İÇİN İSTİHDAM RAPORLARI İNCELENECEK

Resmi veriler açıklamadan önce, ABD Otomatik Veri İşleme (ADP) Şirketi, Ağustos ayında özel sektörde 288 bin olan işe alım beklentilerinin karşılanamadığını duyurdu.

ABD’li büyük teknoloji şirketlerinin işe alım ve işten çıkarmaların durdurulduğunu açıklamalarının ardından istihdamda düşüş bekleniyordu. Ancak, ADP verilerine göre Ağustos ayında sadece 132 bin kişi işe alındı.

Yüzde 3,5 olan işsizlik oranının bu ay da değişmesi beklenmiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön