03 / 05 / 2024

Didim'de uzayan tapu işlemlerine emlakçıdan tepki!

Didim'de uzayan tapu işlemlerine emlakçıdan tepki!

Didim'de artış gösteren gayrimenkul satışları sebebiyle yoğunlaşan tapu dairesindeki iş yükü az sayıdaki memurla giderilmeye çalışılınca, uzayan işlemler emlakçılar ile mülk almak ve satmak isteyenlerin tepki göstermesine neden oldu.



Kısa süreliğine tatil amaçlı gelip Didim'den konut ya da arazi satın almak isteyen vatandaşlar işlemlerin uzaması ve tatillerinin sona ermesi sebebiyle işlemleri iptal edip geri dönüyor. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar sıkıntıya çözüm üretilmesini talep etti. 

Ses Gazetesi'nden Hüseyin Çalışkan'ın haberine göre; Didim Tapu Müdürlüğü önünde bu durumu protesto eden Didimli emlakçı Vedat Demirhan, çözümün özellikle yaz döneminde personel sayısının artırılmasında olduğuna dikkat çekti.

Demirhan, iş yoğunluğu az olan ilçelerden Didim'e geçici görevle de olsa personel takviyesi yapılmasının, sorunun çözülmesinde bir parça da olsa yardımcı olabileceğini ifade etti. Demirhan, "Vatandaşlar 1 ya da 2 haftalık tatil için geldikleri Didim'de taşınmaz almak istiyorlar. İşlemlerin başlaması nedeniyle tatilinden feragat eden bazı vatandaşlar izin süreleri bitimine kadar sonuçlanmayan işlemler yüzünden alışverişten vazgeçmek durumunda kalıyorlar. Bu durum emlakçılar olarak bizleri mağdur etmesinin yanı sıra, tapu işlemleri sırasında alınan değerli kağıt bedelleri ve yüzde 0.4'e varan vergi kaybına da neden oluyor. Kendi işlerimden bunu yaşıyorum ve birçok emlakçı arkadaşımın da bu durumdan mağdur olduğunu biliyorum. Didim gibi yaz sezonu yoğunlaşan bu işlemler için bir çözüm bulunmalı. Mutlaka personel takviyesi gereken bu durumun bir an önce halledilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Tapu dairelerinde koronavirüs yoğunluğu!

Koronavirüsten kaçan arsa alıyor!


Geri Dön