29 / 04 / 2024

Dikkat! 3600 ek gösterge için tarih belirlendi!

Dikkat! 3600 ek gösterge için tarih belirlendi!

3 bin 600 ek gösterge için süreç devam ederken, ikinci toplantı tarihi kesinleşti. 16 Mart tarihinde yapılacak toplantının gündemi de belirlendi. İşte o ayrıntılar...



Polis, avukatlar, din görevlileri, hemşire, öğretmen sağlık ve teknik hizmetleri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik ikinci toplantı 16 Mart'ta yapılacak. Kamuda bulunan 4 milyon çalışanın maaşını, gelirini etkileyecek ek gösterge düzenlemesiyle birlikte kamu tarafında dengeler değişirken personel rejiminde de büyük bir farklılık yaşanacak.

Dikkat! 3600 ek gösterge için tarih belirlendi!

Kıdemler arasında yaşanan ücret dengesizliği kaldrıacak, emekli ikramiyesini arttıran "tazminat yansıtma oranı" da arttıracak. Kamuda, 2 bin 200
ek göstergeden faydalananların 3 bin 600 ek göstergeye yükselmesi ile beraber maaşları yaklaşık 255 lira artacak.

Dikkat! 3600 ek gösterge için tarih belirlendi!

UNVANLARDA DENGESİZLİK BİTİYOR

Kamu çalışanları tarafından heyecanla yasalaşması beklenen 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinde süreç hız kesmeden devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafınfan bir süredir Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinasyonunda yürüttüğü düzenleme, biçim almaya başladı.

Dikkat! 3600 ek gösterge için tarih belirlendi!

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Memur maaşlarına, emekli ikramiyelerine ve emekli aylıklarına yansıyacak düzenlemenin görüşüleceği ikinci toplantı 16 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek. İlk toplantıda, kamuda 4 meslek haricinde yöneticiler, teknik hizmetler, avukatlar, genel idare sınıfı, sağlık hizmetleri düşük ek gösterge ve ek göstergesi olmayan personelin de dâhil olmak üzere tüm kesimleri kapsayan bir yaklaşım ortaya konulmuştu.

Dikkat! 3600 ek gösterge için tarih belirlendi!

Ek göstergenin içinde toplam 3 milyon 175 bin kamu çalışanı bulunuyor. Ek gösterge haricinde bulunan personelle beraber kamuda 4 milyon çalışan, 2 milyon 88 bin de emekli bulunuyor. Unvanlarda bulunan dengesiz olan ek göstergeler düzene sokulacak . İkinci toplantıda da ise taraflar meslek kümeleri hakkında yaptıkları çalışmayı paylaşırken bütün unvanlarda bulunan dengesiz olan göstergeler düzene sokulacak.

Dikkat! 3600 ek gösterge için tarih belirlendi!

TAZMİNAT YANSITMA ORANI ARTIYOR

Uzmanlar, daire başkanları, şube müdürleri, müfettişler, genel müdür yardımcıları başta olmak üzere kariyer meslekleri, idari kadrolara dönük şekilde düzenleme gerçekleştirilecek. Yerel yönetimler, üniversitelerdeki yöneticilerin de ek göstergeleri de artacak.

Mevcut sistem kapsamında 4 senelik üniversite mezunu öğretmen, polis 3 bin, hemşireler de 2 bin 200 ek göstergeye tabi bulunuyor. 25 sene hizmet süresi olan bir öğretmenin emekli maaşı yaklaşık 1250 Türk Lirası, ikramiyesi de 30 bin Türk Lirasının üzerine yükselecek. 2008 senesinden önce işe başlayıp 30 yıl hizmeti olan
memurların ise 3 bin 600 ek göstergeye çıkması halinde tazminata yansıtılma oranı da yüzde 85'ten yüzde 145'e çıkacak.

Dikkat! 3600 ek gösterge için tarih belirlendi!

MAYIS'TA MECLİS'E GELECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinin Meclis gündemine Mayıs ayında 
geleceğini belirtmişti. Bakan Vedat Bilgin, Komisyonun en son kararı birkaç toplantı içinde vereceğine dikkat çekerek, vatandaşların beklentilerini sağlayacak bir soruncun ortaya çıkacağını ifade etmişti.

Emekli aylıklarının, memurların aylık ücretlerinin ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında kullanılan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli ikramiyesi ve emekli aylığının fazla olması anlamına geliyor. Ek göstergeler hizmet sınıfı, derecelere ve unvana göre değişiklik gösterebiliyor. gösteriyor.

Sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesi geliyor! Emekli maaşı ve maaşlarda artış yapılacak!

3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkar? 3600 ek gösterge toplantısı ne zaman?

3600 ek gösterge nedir, ne zaman verilecek, kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilenler...

3600 ek gösterge kesinleşiyor! Emekli maaşlarına büyük etki!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön