04 / 05 / 2024

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge için tarih verdi!

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge için tarih verdi!

3600 ek gösterge çalışmalarıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyona karşı işçileri korumanın en temel görevlerinden olduğunu vurgulayarak, bu konuda tarihî adımlar atıldığını vurguladı. 



Bunlardan en önemlisinin asgari ücrette yapılan düzenleme olduğuna dikkati çeken Bilgin, yüzde 36 enflasyon döneminde asgari ücrete yüzde 50’nin üzerinde bir zam yapıldığını anımsattı. Enflasyon rakamlarının ardından konuşan Bakan Bilgin, 3600 ek göstergeyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA EK ZAM GELİR Mİ?

Türkiye tarihinde görülmeyen bir şey olarak enflasyonun yüzde 36’lardayken, asgari ücrete yüzde 50’nin üzerinde reel bir artış gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Bilgin, temmuz enflasyonunda; enflasyon farkını emeklilere ve kamu çalışanlarına yapılacak düzenleme ile ele alınacağını kaydetti.

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge için tarih verdi!

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN GELECEK?

3600 ek gösterge meselesinde çalışmaların son aşamaya gelindiği bilgisini paylaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mayıs ayında çalışmanın tamamlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne intikal ettirmeye çalıştıklarını duyurdu.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön